«Αν πέσω έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ» - OlaDeka

«Αν πέσω έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Αν πέσω έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ»

Οι μεγάλες αγάπες αντέχουν στο χρόνο. Μόνο που στην πολιτική τέτοιες αγάπες δεν υπάρχουν, όπως θα διαπιστώσει στην πέμπτη ιδιαίτερη συνάντησή του με την Καγκελάριο Μέρκελ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός σπεύδει αύριο στο Βερολίνο για να ζητήσει την έμπρακτη «αφοσίωση» της κυρίας Μέρκελ και κάποιο αντάλλαγμα για την απόλυτη συνέπεια που επέδειξε η κυβέρνησή του στις γερμανικές οδηγίες.

Ωστόσο, δεν είναι τα ωραία μάτια του πρωθυπουργού που θα καθορίσουν τις αποφάσεις της κυρίας Μέρκελ, αλλά κάποια ακόμη προσφορά που μπορεί να υποσχεθεί και να υλοποιήσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Και επ αυτού δεν έχει απομείνει τίποτε που να μην έχει προσφερθεί και να είναι διαθέσιμο να προσφερθεί…

Το μόνο επιχείρημα του Αντώνη Σαμαρά για να εξασφαλίσει τη συνέχιση της γερμανικής στήριξης είναι το «αν πέσω έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ». Ωστόσο το Βερολίνο έχει δώσει ήδη την απάντησή του: «Ε…και;»

Η γερμανική κυβέρνηση γνωρίζει πως για να είναι σε θέση να «καθοδηγεί» μια κυβέρνηση στην Αθήνα, αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει κατ αρχήν να απολαμβάνει ένα ελάχιστο εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό. Οι Γερμανοί, λοιπόν γνωρίζουν ότι η σημερινή ελληνική συγκυβέρνηση τα έφαγε τα ψωμιά της και ως ρεαλιστές και μεθοδικοί άνθρωποι δεν έχουν κανένα λόγο να προσφέρουν δώρα στους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο.

Δεν πρόκειται λοιπόν να τους προσφέρουν τίποτε

  • Ούτε ελάφρυνση του χρέους
  • Ούτε κατάργηση της τρόικας
  • Ούτε έξοδο από το μνημόνιο

Συμπέρασμα: η κυρία Μέρκελ θα ακούσει με κατανόηση και συμπάθεια τον Αντώνη Σαμαρά αλλά δεν θα του δώσει χέρι βοήθειας για δύο πολύ απλούς λόγους.

Πρώτον γιατί το Βερολίνο έχει προεξοφλήσει την ήττα των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου στις επερχόμενες εκλογές

Και δεύτερον, η γερμανική κυβέρνηση δε φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ…

topontiki
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria