«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ» - OlaDeka

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ»

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ»

Σημαντικός ο ένοικος του τάφου, αλλά όχι ο στρατηλάτης, λέει ο Υπ. Πολιτισμού. Καταγγέλλει όσους «παρακαλάνε» να έχει συληθεί το μνημείο.

Απέκλεισε ο υπουργός Πολιτισμού το ενδεχόμενο να βρίσκεται θαμμένος στο μνημείο της Αμφίπολης ο Μέγας
Αλέξανδρος.

«Η αίσθηση που έχω είναι ότι αυτό είναι αδύνατον, με βάση και τις ιστορικές πηγές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Τασούλας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Προσέθεσε ωστόσο ότι το μεγαλείο του μνημείου δείχνει τη σημασία ενοίκου του.

Ο ίδιος σημείωσε πως, σύμφωνα με τις ως τώρα ενδείξεις, το μνημείο δεν έχει συληθεί, προσθέτοντας όμως ότι δεν γνωρίζει τι έχει γίνει πριν από 1.900 χρόνια. Κατήγγειλε επίσης ότι ορισμένοι-τους οποίους δεν κατονόμασε- παρακαλάνε να έχει συληθεί το μνημείο και να μην βρεθεί τίποτα. Έχω διαπιστώσει και τέτοιες συμπεριφορές, υποστήριξε.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες περί πολιτικής εκμετάλλευσης του μνημείου, είπε πως δεν γίνεται κάτι τέτοιο, ενώ για τον επικοινωνιακό χειρισμό του θέματος υπογράμμισε ότι η κοινή γνώμη δεν πρέπει να αφεθεί στο έλεος της «τερατολογίας».

Σε ό,τι αφορά δηλώσεις αρχαιολόγων για το ενδεχόμενο ο τάφος να ανήκει στη ρωμαϊκή εποχή, ο υπουργός Πολιτισμού σχολίασε πως δεν υπάρχει «τηλε-αρχαιολογία» και πως το ίδιο το μνημείο θα δώσει εν τέλει τις απαντήσεις.thetoc

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria