Τασούλας για Αμφίπολη: «Πρωτοφανές Μνημείο - Νέες ανακοινώσεις την Κυριακή» - OlaDeka

Τασούλας για Αμφίπολη: «Πρωτοφανές Μνημείο – Νέες ανακοινώσεις την Κυριακή»

Τασούλας για Αμφίπολη: «Πρωτοφανές Μνημείο - Νέες ανακοινώσεις την Κυριακή»

«Θα μιλήσει το ίδιο το μνημείο…» είπε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας για τον τύμβο της Αμφίπολης. Νέες ανακοινώσεις την Κυριακή.

Είναι ένα μνημείο «σημαντικών, πρωτοφανών διαστάσεων» που «θα μιλήσει το ίδιο»…

Χρησιμοποιώντας αυτές τις φράσεις αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας στην αρχαία Αμφίπολη στο περιθώριο των σημερινών εγκαινίων της έκθεσης «Μακεδονικοί Θησαυροί» στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

Με τη φράση «θα μιλήσει το ίδιο το μνημείο, όχι τα σενάρια», ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας συνέστησε υπομονή σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των εργασιών της αρχαιολογικής σκαπάνης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Νέες ανακοινώσεις για την πορεία του ανασκαφικού έργου θα γίνουν, κατά πάσα πιθανότητα, την προσεχή Κυριακή.
Ταφικό μνημείο, σημαντικών, πρωτοφανών διαστάσεων

«Η Αμφίπολη μέχρι στιγμής είναι αυτό που βλέπουμε. Κι αυτό που βλέπουμε, αυτό που καμαρώνει ο ελληνικός λαός είναι ένα ταφικό μνημείο, σημαντικών, πρωτοφανών διαστάσεων και σημαντικής καλλιτεχνικής φροντίδας. Από εκεί και πέρα, θα μιλήσει το ίδιο το μνημείο, όχι τα σενάρια. Έτσι γίνεται πάντα στην αρχαιολογία. Δεν θα αποτελέσει η Αμφίπολη εξαίρεση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα «η αρχαιολογική επιστήμη είναι μια επιστήμη, η οποία κατά κανέναν τρόπο δεν συναρτάται με την αδημονία». Αντιθέτως, συναρτάται «με την υπομονή, με τη δεοντολογία και με τη χαρά που μας δίνει, με τα ευρήματα που διαχρονικά έχει». Νέες ανακοινώσεις για την πορεία του ανασκαφικού έργου θα γίνουν, κατά πάσα πιθανότητα, την προσεχή Κυριακή.

Το χρονοδιάγραμμα των ανασκαφών

Ο κ. Τασούλας δέχτηκε ερώτηρη και για το χρονοδιάγραμμα των ανασκαφών στην Αρχαία Αμφίπολη: «Η πορεία η αρχαιολογική δεν μπορεί να προδικαστεί γιατί ένα μικροεμπόδιο, μια ανάγκη συντήρησης, μία στερέωση μπορεί να ανατρέψει οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα», ήταν η απάντησή του. «Προφανώς έχουμε φτάσει στους προθαλάμους και προφανώς η δουλειά που γίνεται είναι πολύ σωστή και πολύ προσεκτική», συμπλήρωσε.

Στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια της έκθεσης που προηγήθηκε, ο κ. Τασούλας χαρακτήρισε την πρόσφατη δημοσιότητα γύρω από την Αμφίπολη «μεγάλη ευκαιρία να ξανα-ανακαλύψει ο ελληνικός λαός τη γοητεία του πολιτισμού του, τη γοητεία ενός πολιτισμού που δεν τον κρατάει δεμένο με το παρελθόν, αλλά του δίνει κουράγιο για να ξεπεράσει το δύσκολο παρόν».thetoc

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria