Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανακατασκευή του παλαιού Πνευματικού Κέντρου Καστοριάς - OlaDeka

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανακατασκευή του παλαιού Πνευματικού Κέντρου Καστοριάς

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανακατασκευή του παλαιού Πνευματικού Κέντρου Καστοριάς

Ξεκίνησαν τις προηγούμενες ημέρες οι εργασίες για την απομάκρυνση της σκεπής του Πνευματικού Κέντρου Καστοριάς, η οποία περιέχει αμίαντο που, ως γνωστόν, είναι καρκινογόνο υλικό.

Τις εργασίες εκτελούν η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς από κοινού με το δήμο Καστοριάς που, στο πλαίσιο δύο προγραμματικών συμβάσεων που υπέγραψαν οι δύο φορείς, θα δαπανήσουν το ποσό των 111.000 ευρώ την αφαίρεση του 1ου ορόφου του Πνευματικού Κέντρου, δεδομένου του προβλήματος στατικότητας του κτιρίου, και την απομάκρυνση της αμιαντοσκεπής.

Η μελέτη για το έργο έχει εκπονηθεί από το δήμο Καστοριάς, η οποία προβλέπει, μετά τις εργασίες κατεδάφισης, τη δημιουργία ενός είδους αίθριου, εκεί όπου τώρα βρίσκεται ο πρώτος όροφος, με την κατασκευή και ενός μικρού αμφιθεάτρου, ως χώρο συνεστίασης των κατοίκων της περιοχής.
Το κτίριο, βεβαίως, βρίσκεται στην κυριότητα του δήμου, ο οποίος μετά το πέρας των εργασιών και σε δεύτερο χρόνο θα προχωρήσει στη διαμόρφωση του ισογείου, έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει πολιτιστικές δράσεις μικρής, ωστόσο, δυναμικής, αφού η αίθουσα είναι χωρητικότητας περίπου 200 ατόμων.ΣΕΝΤΡΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria