Καστοριά: Οργανωμένες ομάδες επαιτών από τη Βουλγαρία ξεγελούν συμπολίτες μας - OlaDeka

Καστοριά: Οργανωμένες ομάδες επαιτών από τη Βουλγαρία ξεγελούν συμπολίτες μας

Δε μας έφταναν τα οικονομικά προβλήματα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, εδώ και λίγο καιρό δεχόμαστε στην περιοχή μας οργανωμένες ομάδες Βουλγάρων που
έρχονται κατά συρροή και επαιτούν στην πόλη μας, ξεγελώντας μάλιστα τους συμπολίτες μας, είτε λέγοντας ότι δεν έχουν λεφτά, είτε ότι δεν έχουν να φάνε ή ακόμη ότι είναι άρρωστοι.

Είναι κρίμα να στερούνται τα αγαθά αυτοί που τα έχουν τόση ανάγκη και να τα πάρουν κάποιοι επιτήδειοι

Την προσοχή των συμπολιτών μας εφιστά ο ιερωμένος του ιερού ναού Αγίου Νικάνορος , πατέρας Ελευθέριος Σιτυλίδης, να μην ενδίδουμε, στην επαιτεία των συγκεκριμένων ομάδων: «Ήρθαν και στην Ιερά Μητρόπολη και πήγαν και σε κατά τόπους εκκλησίες, σε μαγαζιά. Χτυπάνε πόρτες ζητώντας βοήθεια, λέγοντας, μάλιστα ότι δεν έχουν να φάνε, δεν έχουν που να κοιμηθούν, ζητούν χρήματα για τα εισιτήρια τους για Βουλγαρία ή Θεσσαλονίκη και τα απαιτούν με συγκεκριμένο ύφος. Όλα αυτά δεν είναι όμως αληθινά γιατί είναι μια ομάδα που δραστηριοποιείται σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή ο τρόπος με τον οποίο θα τους διαχειριστούμε» δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο πατέρας Ελευθέριος, ενημερώνοντας παράλληλα ότι μέσα στην οικονομική κρίση υπάρχουν και πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να ζητήσουν και εκείνοι οικονομική βοήθεια.

Ο ίδιος τόνισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί άνθρωποι που πραγματικά έχουν ανάγκη είναι κρίμα να στερούνται για να τα πάρουν κάποιοι οι οποίοι δεν έχουν τόση ανάγκη.

Τέλος, η ιερά μητρόπολη Καστοριάς σύμφωνα με τον πατέρα Ελευθέριο ζητάει συγκεκριμένα δικαιολογητικά και βεβαιώσεις για να συμπεριλάβει στις καταστάσεις εκείνους που πραγματικά χρήζουν βοήθειας για να ενταχθούν σε τράπεζα τροφίμων ή σε καθημερινό συσσίτιο της Μητροπόλεως.

« Υπάρχουν κάποιες τρανταχτές περιπτώσεις και μάλιστα αρκετές που έχουμε επισημάνει και γι’ αυτό ζητάμε από τον κόσμο να προσέχει αλλά και από τους ιερείς να συγκαταλέγουν όλα τα στοιχειά για να σταματήσουν οι επιτήδειοι να επωφελούνται», κατέληξε ο ιερωμένος.

Δώρα Κωτσοπούλου
Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria