Έπεσε μαχόμενη στο Βικελίδης - OlaDeka

Έπεσε μαχόμενη στο Βικελίδης

Έπεσε μαχόμενη στο Βικελίδης

Πληρώνοντας τη ψυχρολουσία των πρώτων λεπτών και τον ανεπανάληπτο ενθουσιασμό του Άρη, η Καστοριά γνώρισε την ήττα στη πρεμιέρα της Τρίτης Εθνικής, λυγίζοντας στο Κλεάνθης Βικελίδης, με σκορ 3-1.Σε ένα ντέρμπι που ανέσυρε μνήμες από παλαιότερη δεκαετία και η ατμόσφαιρα του μόνο σε αγώνα Γ΄ Εθνικής δε παρέπεμπε, η Καστοριά σεβάστηκε τους Θεσσαλονικείς περισσότερο από όσο έπρεπε και δεχόμενη και τα τρία γκολ από στημένες φάσεις και κεφαλιές (!) δε κατόρθωσε να αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα.

Όλα αυτά απέναντι στους σαφώς πιο έμπειρους <<κιτρινόμαυρους>> που στο πρώτο αγώνα της 100χρονης ιστορίας τους στη Τρίτη Εθνική, παρέταξαν την ενδεκάδα τους με πέντε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μέχρι πρότινος αγωνίζονταν στη Superleague.

Το ματς άλλωστε ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τη Καστοριά που βρέθηκε πίσω στο σκορ από τα αποδυτήρια, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Σουνά, ο Γιαννίτσης βρέθηκε ανενόχλητος στη καρδιά της άμυνας και με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

Με τα ποδιά λυμένα και την ισχυρή ώθηση της εξέδρας να κάνει ορατή τη δύναμή της μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ο Άρης ανέκτησε τη πρωτοβουλία των κινήσεων και θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα του, χάνοντας κλασσικές ευκαιρίες στα επόμενα λεπτά.

Εκφραστές των επιθετικών πρωτοβουλιών ήταν οι Σταυρόπουλος, Ρέινα, Λιόλιος, Σουνάς και Καπνίδης, οι προσπάθειες των οποίων είτε αποκρούστηκαν από το 17χρονο γκολκίπερ Τσοτουλίδη, είτε πέρασαν ελάχιστα άουτ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η Καστοριά περιόρισε το παθητικό ρόλο, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, πήρε μπάλες και έβγαλε ορισμένες καλές φάσεις, χτυπώντας κατά κύριο λόγο στις αντεπιθέσεις.

Στη σπουδαιότερη εξ αυτών Ντάμζι και Σαπανίδης συνδυάστηκαν εξαιρετικά, με το ταχύτατο νεαρό εξτρέμ να εισέρχεται στη περιοχή και σπάζοντας κάθετα τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο 25χρονος μέσος να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια βρισκόμενος σε τρομερή θέση για γκολ.

Στην επανάληψη οι 12.000 θεατές που έδωσαν βροντερό παρόν στο Χαριλάου απόλαυσαν το ίδιο έργο, με τον Άρη να μπαίνει εκ νέου πιο δυνατά και με ένα εξίσου γρήγορο γκολ –από κεφαλιά του Γκόλια στο 52’- να αποκτά ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη.

Με τη ψυχολογία στα καλύτερα δυνατά επίπεδα και το γκάζι πατημένο στο φουλ, το συγκρότημα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη συνέχισε να απειλεί από στημένες φάσεις για να κλειδώσει το τρίποντο στο 63’ όταν μετά από άψογη εκτέλεση κόρνερ του Λιόλιου, ο Γκόλιας έσπρωξε τη μπάλα στο πλεκτό, διπλασιάζοντας παράλληλα τα προσωπικά του τέρματα.

Το βαρύ 3-0 δε πτόησε τα <<καναρίνια>> και το γεγονός πως δε παράτησαν το ματς ακόμη και όταν όλα έμοιαζαν χαμένα, είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο που πρέπει να επαναληφθεί!

Οι αλλαγές από το πάγκο έδωσαν νέα πνοή στην ομάδα, που ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της στο τελευταίο 20λεπτο απέδειξε πως υπάρχουν σαφής περιθώρια βελτίωσης.

Ο Μπορόζης προσέδωσε ταχύτητα αντικαθιστώντας το κουρασμένο Ντάμζι που έδωσε πολλές μάχες και δημιούργησε αρκετά ρήγματα από τα αριστερά, τη στιγμή που ο ταλαντούχος και ορεξάτος Γεωργιαδής επιδεικνύοντας κατά την είσοδό του περίσσιο ποδοσφαιρικό θράσος, πήρε πολλές μονομαχίες και με κερδισμένα φάουλ σε καίρια σημεία έβαλε τους γηπεδούχους μέσα στα καρέ τους.

Εν τέλει η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποδόθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο, όταν στο 75ο λεπτό της συνάντησης ο Σπανός σημείωσε ένα ανείπωτης ομορφιάς γκολ, επιχειρώντας σέντρα σουτ από πολύ πλάγια θέση και με λόμπα που θα ζήλευαν πολλοί αρτίστες ποδοσφαιριστές υψηλού επίπεδου, έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μπορόζης έπιασε καλό μονοκόμματο σουτ που βρήκε ωστόσο το νεαρό γκολκίπερ σε ετοιμότητα, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση η κεφαλιά του προωθημένου Αθανασιάδη πέρασε σύριζα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας.

Στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας η Καστοριά άγγιξε το 3-2, όταν το ευθύβολο σουτ του Σαπανίδη αποκρούστηκε εντυπωσιακά, ενώ η ατομική ενέργεια του ίδιου στις καθυστερήσεις δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη.

Το τελικό σφύριγμα της λήξης επιφύλασσε αποθεωτικές στιγμές για το συγκρότημα του Δημητρή Καλαϊτζίδη, που απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημα της εξέδρας, δείχνοντας έτσι εμφανώς ικανοποιημένη από την εμφάνιση στο νέο αυτό ξεκίνημα του συλλόγου.

Από την άλλη πλευρά η Καστοριά επέστρεψε χωρίς βαθμούς από τη συμπρωτεύουσα, βάζοντας όμως στη βαλίτσα της πολύτιμες εμπειρίες που θα φανούν εξαιρετικά χρήσιμες στη συνέχεια του πρωταθλήματος…

Άρης (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Mπαϊμάκης, Ψυχογιός, Γιαννίτσης, Λιόλιος, Ντούγκα, Γκόλιας, Ρένια (80΄ Λιόνης), Λεμονής, Καπνίδης, Σουνάς, Σταυρόπουλος.

Καστοριά (Πασχάλης Δημητρίου): Τσοτουλίδης, Μπαϊρακτάρης, Σπανός, Σουμελάς, Αθανασιάδης, Μηλιάτης, Σαββαϊδης, Καλαϊτζίδης (82΄ Παπαδόπουλος), Τσαμασλίδης (76΄ Γεωργιάδης), Σαπανίδης, Νταμζί (62΄ Μπορόζης).

ΑΓΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria