Ο Εσπερινός της Γεννήσεως στην Ιερά Μονή Κλεισούρας (ΦΩΤΟ) - OlaDeka

Ο Εσπερινός της Γεννήσεως στην Ιερά Μονή Κλεισούρας (ΦΩΤΟ)

Ο Εσπερινός της Γεννήσεως στην Ιερά Μονή Κλεισούρας (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας.

Έτσι, χθες Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, παραμονή της θεομητορικής εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός
Δισαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αριανζού κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος φέρει την καταγωγή του από την Καστοριά και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της των Καστοριέων Εκκλησίας κ. Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Αριανζού για την παρουσία στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μονής της Παναγίας και του ευχήθηκε να του χαρίζει ο Κύριός μας υγεία και δύναμη να ποιμαίνει στην Γερμανία, όπου τον έταξε η Εκκλησία μας, τον λαό του Θεού και τους ομογενείς μας.

Ο Θεοφιλέστατος κηρύττοντας το θείο λόγο, αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τιμούμε και εορτάζουμε τη Γέννηση της Παναγίας μας, διότι ξέρουμε την αποστολή της. Ξέρουμε ότι είναι αυτή που θα φέρει στον κόσμο τον Υιό του Θεού, ο Οποίος θυσιάστηκε για τη δική μας σωτηρία.

“Κλίμακα η Παναγία μας, από την οποία κατέβηκε ο Χριστός στη γη αλλά και γέφυρα η Παναγία, η οποία ανεβάζει εμάς στον ουρανό”, συμπλήρωσε ο κ. Βαρθολομαίος.

Και συνέχισε λέγοντας “τι ζητάει από εμάς η Παναγία ως δώρο; Μας ζητάει αυτό που μας παροτρύνει και ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, δηλαδή να της αντιπροσφέρουμε την ενάρετη ζωή μας και τον αγιασμό μας με τη συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας”.

Και κατέληξε ευχόμενος η Παναγία να μας σκεπάζει και να μας γεμίζει με την χαρά που προσφέρει η Γέννησή της, αλλά και η Αγία Σοφία της Κλεισούρας, η οποία ασκήθηκε στον τόπο που βρισκόμαστε σήμερα, να μεσιτεύει για τη σωτηρία όλων μας.

Στο τέλος, έγινε η λιτάνευση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στους χώρους του Μοναστηριού.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria