Αφιέρωμα του BBC: «Παλαιοκώστας Ο Απιαστος» - OlaDeka

Αφιέρωμα του BBC: «Παλαιοκώστας Ο Απιαστος»

Αφιέρωμα μαμούθ του BBC στον Βασίλη Παλαιοκώστα με τον τίλο «Τhe Uncatchable, «Ο Απιαστος». Τον αποκαλεί Ελληνα Ρομπέν των Φτωχών και «ακολουθεί» την πορεία του.
Αφιέρωμα του BBC: «Παλαιοκώστας Ο Απιαστος»

Εκτενές αφιέρωμα στο BBC για τη ζωή και τη δράση του Παλαιοκώστα, τον οποίο παρουσιάζει ως Έλληνα Ρομπέν των Δασών ο Παλαιοκώστας λέει το BBC

Το άρθρο ξεκινά με τη διακήρυξη ότι ο Παλαιοκώστας έχει περάσει δεκαετίες από τη ζωή του να διαφεύγει από το νόμο με δύο εντυπωσιακές αποδράσεις με ελικόπτερο και έχοντας δώσει εκατομμύρια στους φτωχούς.

Αυτή η ιστορία του μεγαλύτερου καταζητούμενου στην Ευρώπη. Αναφέρει ότι οι έλληνες δημοσιογράφοι δεν έχουν αποτολμήσει μέχρι στιγμής να παρουσιάσουν το εύρος της ζωής και της δράσης του Παλαιοκώστα, κι έτσι το άρθρο κάνει μια εκτενή βιογραφική αναφορά από την παιδική ηλικία του καταζητούμενου, παραλληλίζοντάς με τον Τζέσσε Τζέημς και τον Ρομπέν των Δασών.

Το αφιέρωμα δίνει ιδιαίτερη έκταση στον κοινωνικό χαρακτήρα της δράσης του και τον διαχωρίζει από τους κοινούς θνητούς. Ειδική αναφορά γίνεται στις κινηματογραφικές αποδράσεις με το ελικόπτερο και στο χαρακτηρισμό που του έχουν προσδώσει τα ελληνικά ΜΜΕ ως ο ληστής «φάντασμα» σε αντιδιαστολή με τον τίτλο του «Βασιλιά των Βουνών», ευρέως διαδεδομένο στις ορεινές κοινότητες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria