Η Apple ακυρώνει το 8.0.1 update λόγω νέου -μεγαλύτερου- προβλήματος - OlaDeka

Η Apple ακυρώνει το 8.0.1 update λόγω νέου -μεγαλύτερου- προβλήματος

Το iOS 8.0.1 κατάφερε να “καταστρέψει” τα κινητά της Apple. Αμεση ανάκληση από την Apple και… αναμονή για τη λύση- Τι να κάνετε αν το εγκαταστήσατε

Είχαμε μόλις προλάβει να διαβάσουμε τα νέα για την αναβάθμιση στο iOS 8.0.1 που θα έλυνε μεταξύ άλλων τα προβλήματα του HealthKit και σας είχαμε ενημερώσει για τη διαθεσιμότητά της. Ευτυχώς, σας είχαμε συμβουλέψει και να κάνετε λίγο υπομονή και να μην την εγκαταστήσετε γιατί από την αντίδραση των πρώτων που την εγκατέστησαν φάνηκε ότι η αναβάθμιση που θα έλυνε μερικά μικρά προβλήματα στο iOS 8.0 είχε από μόνη της μεγαλύτερο πρόβλημα!

Τελικά η είδηση επιβεβαιώθηκε και η Apple ανακάλεσε το update το οποίο δεν υπάρχει πλέον στο AppStore ούτε προτείνεται ως αναβάθμιση όταν επιλέξετε «ενημερώσεις» στη συσκευή σας!

Το νέο λειτουργικό που η Apple δημιούργησε για να διορθώσει το HealthKit, αποκαλύφθηκε ότι καταστρέφει την επικοινωνία του κινητού με τα δίκτυα της τηλεφωνίας και παράλληλα αχρηστεύει την λειτουργία του TouchID!

Φαίνεται ότι λίγο με το Bendgate (το λύγισμα των iPhone 6) και λίγο με τα προβλήματα του iOS 8.0, οι υπεύθυνοι στην Apple βρίσκονται σε πανικό και δεν ερευνούν διεξοδικά τις αλλαγές που κάνουν στο λειτουργικό της. Ελπίζουμε σε άμεση λύση και σε επίσημη συγνώμη γιατί διαφορετικά, το κοινό της εταιρίας μπορεί να αρχίσει να έχει δεύτερες σκέψεις για την επιλογή του. Η πρακτική της Apple να μην προβαίνει σε επίσημες ανακοινώσεις για τέτοια προβλήματα και απλά να τα διορθώνει σε βάθος χρόνου, μάλλον δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτή την περίπτωση…

Οδηγός Σωτηρίας

Αν δεν προλάβατε να διαβάσετε τα νέα και εγκαταστήσατε το 8.0.1 στο κινητό σας καθιστώντας το… άχρηστο, δείτε πως μπορείτε να το επαναφέρετε χωρίς να χάσετε τα δεδομένα σας:
1. Στις ρυθμίσεις του iCloud κλείστε την επιλογή Find my iPhone.
2. Κατεβάστε το “παλιό” iOS 8.0 από τα αρχεία που θα βρείτε εδώ για τη συσκευή σας
3. Κατεβάστε την τελευταλία έκδοση του iTunes στον υπολογιστή σας από εδώ
4. Συνδέστε το κινητό σας στον υπολογιστή.
5. Ανοίξτε τα iTunes
6. Βρείτε το τηλέφωνό σας στην αριστερή στήλη
7. Επιλέξτε “έλεγχος για ενημερώσεις” ενώ συγχρώνος πατάτε το πλήκτρο shit (σε PC) και το πλήκτρο Option (σε Mac) or Control (on a Windows PC).
8. Στο παράθυρο που θα βγει, βρείτε το iOS 8.0 Που κατεβάσατε και επιλέξτε το.
9. Στο τηλέφωνό σας θα εγκατασταθεί το παλαιότερο λογισμικό χωρίς να χάσετε δεδομένα.
10. Μόλις το τηλέφωνο επανεκκινηθεί ενεργοποιήστε ξανά το FindMyPhone στο iCloud.

Δυστυχώς αυτός είναι απλά ένας οδηγός καθώς με τις αναβαθμίσεις λογισμικού κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Αν η παραπανω διαδικασία δεν πετύχει, θα πρέπει να κάνετε εξολοκλήρου restore στο τηλέφωνό σας για να “τραβήξει” το iOS 8.0 επίσημα από τους servers της Apple.thetoc

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria