ΑΙΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Θέση στην ημερήσια διάταξη συζητήσεως του θέματος της αξιολόγησης των υπαλλήλων βάσει του Ν. 4250/2014 κατά την αμέσως προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας - OlaDeka

ΑΙΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Θέση στην ημερήσια διάταξη συζητήσεως του θέματος της αξιολόγησης των υπαλλήλων βάσει του Ν. 4250/2014 κατά την αμέσως προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

ΑΙΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Θέση στην ημερήσια διάταξη συζητήσεως του θέματος της αξιολόγησης των υπαλλήλων βάσει του Ν. 4250/2014 κατά την αμέσως προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας
κ. Περιφερειάρχη 
κ. Πρόεδρε 
H Κυβέρνηση με τον Νόμο 4250/2014 επιβάλλει την απαράδεκτη μεθόδευση της κατηγοριοποίησης των υπαλλήλων στα πλαίσια ψευδεπίγραφης «αξιολόγησης». Από την πρώτη μέρα τονίσαμε ότι  απορρίπτουμε το νομοθετικό πλαίσιο της “αξιολόγησης” κι απαιτούμε να καταργηθεί ο νόμος 4250/14. Θεωρούμε απαράδεκτη το

τσουβάλιασμα των υπαλλήλων σε άριστους, ικανούς και ανεπαρκείς με βάση τα κριτήρια που θα βάζει η κάθε εξουσία και μάλιστα με προκαθορισμένα αυστηρά ποσοστά βαθμολόγησης. Η διαδικασία δεν έχει καμία σχέση με την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών για τις ανάγκες του λαού, με την εξασφάλιση υλικοτεχνικής υποδομής των υπηρεσιών και την επιμόρφωση των εργαζομένων.

Για εμάς το «όχι» στο νόμο αυτό σημαίνει όχι  στις απολύσεις, όχι στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, όχι στην αποσάθρωση των κοινωνικών υπηρεσιών. Σημαίνει όχι στο αστικό κράτος που υπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους, στηρίζει την ανταποδοτικότητα και τη φορομπηξία.
Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση έγκαιρα ενημέρωσαν τους εργαζόμενους ότι πρόκειται για νόμο  που βασικό στόχο έχει το χτύπημα τους δικαιώματος της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης και τελικά, τη χειροτέρευση των όρων αμοιβής, με τη διαμόρφωση νέου μισθολογίου συνδεδεμένου άμεσα με την αξιολόγηση.
Η αξιολόγηση αποτελεί εργαλείο που δεν υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, δεν οδηγεί στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ούτε στην εξάλειψη των αιτιών που τις υποβαθμίζουν.
Θέλουν το 15% των υπαλλήλων να παίρνει το δρόμο της απόλυσης, να τίθεται σε κατάσταση ομηρίας.
Θέλουν να καταργούν τμήματα και Δ/νσεις, να υποβαθμίζουν άλλα, να αξιολογούν δηλαδή τις Δημόσιες Δομές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ανάλογα με τη βιωσιμότητά τους, την ολόπλευρη εφαρμογή της σχέσης κόστους-οφέλους, το κυνήγι του κέρδους.
Η ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταγγέλλει και απαιτεί την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου του Ν. 4250/2014 
Ζητούμε την άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας ώστε να ληφθεί απόφαση ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ καμία πράξη επιμερισμού ποσοστών αξιολόγησης υπαλλήλων και δεν θα αποσταλεί κανένας φάκελος εργαζομένου εκτός των υπηρεσιών της Περιφέρειας στα πλαίσια του δήθεν επανελέγχου των προσλήψεων.

 Καλούμε τον κ. Περιφερειάρχη, το Περιφερειακό Συμβούλιο να δεσμευτούν ότι δεν θα στηρίξουν και δεν θα υπογράψουν καμία απόφαση που απαιτείται για την εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση. Να δοθεί εντολή να μην υλοποιηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο κατάπτυστος νόμος. Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου απαιτούμε την κατάργησή του. Να ανακληθούν όποιες τυχόν ενέργειες έχουν γίνει προς την κατεύθυνση εφαρμογής του νόμου.
Επειδή στο πλαίσιο του αντιδημοκρατικού Ν. 3852/2010 δεν μπορεί μια μόνη παράταξη της μειοψηφίας να θέσει θέμα για συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως ή να επιτύχει την εγγραφή θέματος στην Ημερήσια Διάταξη καλούμε Εσάς και την πλειοψηφία να θέσετε το παραπάνω θέμα στην ημερήσια διάταξη συζητήσεως  κατά την αμέσως προσεχή συνεδρίαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας ώστε να ληφθεί απόφαση περί αποχής από κάθε ενέργεια που προβλέπεται από τον Ν. 4250/2014, να μην αποσταλεί κανένα έγγραφο που να αφορά επιμερισμό ποσοστώσεων ή να συμβάλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην «αξιολόγηση», να μην εφαρμοστεί το άρθρο 42 του νόμου που αφορά τον επαναπροσδιορισμό κριτηρίων για τις συμβάσεις του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου, αλλά και να απαιτηθεί η κατάργηση του νόμου.

Με τιμή
Ιωάννης Βήττας – Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Μακεδονίας 
Βασιλης Καραντζίδης – Περιφερειακός Σύμβουλος 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria