Μείωση κατά 30% του φόρου στο πετρέλαιο - OlaDeka

Μείωση κατά 30% του φόρου στο πετρέλαιο

Μείωση κατά 30% του φόρου στο πετρέλαιο

Διατήρηση του επιδόματος θέρμανσης, μείωση του φόρου κατανάλωσης κατά 30% και έκπτωση για τα ανοίκιαστα ακίνητα εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς από τη ΔΕΘ.


Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 30% στοπετρέλαιο θέρμανσης, ταυτόχρονα με τη διατήρηση τουεπιδόματος θέρμανσης, ήταν η μοναδική συγκεκριμένη εξαγγελία που έκανε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μείωση στην εισφορά αλληλεγγύηςχωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένα νούμερα. Το τι ακριβώς θα συμβεί, όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα φανεί με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015 το οποίο θα πρέπει να έχει κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου και ενώ θα έχει ήδη έρθει στην Αθήνα η τρόικα.

Αντίστοιχες εξαγγελίες έκανε ο Αντώνης Σαμαράς και για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και προς τηνεφορία. Θα υπάρξουν περισσότερες δόσεις αλλά οι ανακοινώσεις θα γίνουν αφού εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη της τρόικας στο πλαίσιο της κατάρτισης του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Για το «καυτό θέμα» του ΕΝΦΙΑ, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι θα διορθωθεί το λάθος που έγινε με τα οικόπεδα εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού ενώ εξήγγειλε και εκπτώσεις για τα κλειστά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα χωρίς όμως να ανακοινώσει το ποσοστό (πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα ξεπεράσει το 15-20%). Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι θα καταλογιστούν ευθύνες για το λάθος που έγινε στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ ένα λάθος όμως το οποίο «οι φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν και ούτε επρόκειτο να πληρώσουν» όπως είπε ο πρωθυπουργός.
Ο «οδικός χάρτης» μείωσης φόρων στους επόμενους μήνες

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα ανακοινωθεί ο οδικός χάρτης για τη μείωση των φορολογικών βαρών. Κατέστησε σαφές ότι οι μειώσεις θα είναι σταδιακές προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική σταθερότητα. Σε αυτό το πλαίσιο εξήγγειλε:
Μείωση του ανώτατου συντελεστή στην κλίμακα φορολόγησης των μισθωτών και των συνταξιούχων από το 42% στο 32%. Το μέτρο αφορά σε όσους έχουν εισόδημα από μισθούς ή συντάξεις άνω των 42.000 ευρώ ετησίως
Μετάταξη και άλλων κλάδων ή υπηρεσιών στον χαμηλό συντελεστή του ΦΠΑ (13%) όπως συνέβη με τον κλάδο της εστίασης
Περαιτέρω μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ (σ.σ ο κ. Σαμαράς είπε ότι σταδιακά σε βάθος χρόνου ο φόρος θα γίνει ανταποδοτικός)
Μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων στο 15% (από 26% που είναι σήμερα)thetoc

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria