ΡΩΣΟΙ - ΝΗΤΡΟΙΤ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΚΙ ΟΜΩΣ! Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΟΥΝΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 300 ΧΡΟΝΙΑ - OlaDeka

ΡΩΣΟΙ – ΝΗΤΡΟΙΤ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΚΙ ΟΜΩΣ! Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΟΥΝΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 300 ΧΡΟΝΙΑ

ΡΩΣΟΙ - ΝΗΤΡΟΙΤ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΚΙ ΟΜΩΣ! Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΟΥΝΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 300 ΧΡΟΝΙΑ

«Η Καστοριά η Ελληνική πρωτεύουσα της γούνας θα γίνει πόλη φάντασμα (ΕΔΩ) σαν το Ντητρόιτ» έλεγαν επιθετικά οι Ρώσοι στην κάμερα των καναλιών τους λίγες μέρες πριν, και το νόημα οδηγούνταν σε μια πορεία παρακμής ανάλογης εκείνης της μεγαλοβιομηχανούπολης που κατασκεύαζε σχεδόν το 80% των πωληθέντων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ πριν τη μεγάλη κρίση. Υπάρχει και κάτι άλλο όμως που ανακατεύεται στη ρητορική Ντιτρόιτ-Καστοριά-Γούνα. Το Ντιτρόιτ ξεκίνησε και συνεχίζει με τη γούνα:

Όταν οι Γάλλοι έχτιζαν το Fort Pontchartrain στις όχθες του ποταμού Ντιτρόιτ το 1701, το έκαναν για έναν πολύ σημαντικό λόγο: Τη γούνα.

Οι παγιδευτές – κυνηγοί  που έφεραν τις γούνες τους στο φρούριο, έδωσαν στο Ντιτρόιτ την πρώτη βιομηχανία του.

Στα 300 και πλέον χρόνια από τότε, η βιομηχανία γούνας Ντιτρόιτ έχει δει καλές και κακές στιγμές. Και εξακολουθεί να στέκεται στο 2014.

Η συγγραφέας Josie Schneider ιχνηλατεί αυτή την ιστορία της γούνας του Ντιτρόιτ για το περιοδικό Hour Ντιτρόιτ και ονομάζει τη δουλειά της «Πάθος για Γούνες».

Η Schneider αναφέρει ότι η βιομηχανία της γούνας δημιούργησε κυριολεκτικά την πόλη του Ντιτρόιτ.

“Πριν από το χτίσιμο του Fort Pontchartrain, υπήρχε έρημος … Οι άνθρωποι που  χρησιμοποίησαν το Saint Lawrence Seaway για το εμπόριο βρήκαν ένα σημείο όπου ο ποταμός διευρύνονταν και εκεί  έχτισαν το φρούριο  για να στεγάσει εν μέρει  το εμπόριο γούνας,” δήλωσε η Schneider.

Σήμερα, τρεις  τιτάνες στο κλάδο της γούνας παραμένουν: Dittrich Furs, Ceresnie & Offen Furs, και Bricker-Tunis Furs. Και μερικοί εκλεκτής ποιότητας γούνες σε ντουλάπια ή αποθήκευσης των ανθρώπων έρχονται πάλι στο προσκήνιο της μόδας.

«Νέοι σχεδιαστές τους αναπροσαρμόζουν και ανακατασκευυάζουν παλιές γούνες, ξεκινώντας από την κοπή τους και φτάνοντας μέχρι και τη χρήση τους ως νέα ρούχα,” δήλωσε η Schneider.

Fox 2 News Headlines

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria