Συμμετοχή της Καστοριάς στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014 - OlaDeka

Συμμετοχή της Καστοριάς στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014

Συμμετοχή της Καστοριάς στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014
Τα πρόσωπα του Χρόνου
 «Απεικονίσεις του πρόσκαιρου και του αιώνιου σε παραστάσεις ναών της Καστοριάς»
  Σας ενημερώνουμε ότι η 16η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων  σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Καστοριάς (υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων: κ. Ν. Αλχασίδης) συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με εθνικό συντονιστή  τη Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι εκδηλώσεις έχουν θέμα «Τα πρόσωπα του Χρόνου» και στόχο  την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην προστασία και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου.  
Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν θεματικές ξεναγήσεις στο ναό του Αγίου Στεφάνου στην Καστοριά για τις σχολικές μονάδες στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 8:30 – 13:30 , κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλ. 24670 88200 ( υπεύθυνη δράσης: κα. Χ. Σαρρηγιαννίδου ) και για το κοινό στις 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00 – 13:00. Οι θεματικές ξεναγήσεις που θα πραγματοποιηθούν θα εστιάσουν στις απεικονίσεις του πρόσκαιρου και του αιώνιου στη βυζαντινή και μεταβυζαντινή τέχνη με επίκεντρο την παράσταση «Ο τροχός του ανθρώπινου βίου» που προέρχεται από το ναό του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στο Απόζαρι Καστοριάς, καθώς και την τριπλή απεικόνιση του Χριστού  στο εσωτερικό του ναού του  Αγίου Στεφάνου. 

Η Αναπληρώτρια
Προϊσταμένη της Εφορείας

Ανδρομάχη Σκρέκα
του κλάδου ΠΕ Αρχαιολόγων

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria