ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς για την Υγεία:Βολές σε Αντωνίου και προπαγανδιστές του success story - OlaDeka

ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς για την Υγεία:Βολές σε Αντωνίου και προπαγανδιστές του success story

Εξ αφορμής της ανάδειξης του περιστατικού διακομιδής εγκύου απο το Νοσοκομείο Καστοριάς λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου που πήρε ευρεία δημοσιότητα στα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες αναδεικνύονται για μια ακόμη φορά οι μεγάλες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Καστοριάς και σε ολο το

Εθνικό Σύστημα Υγείας.

  Παρά τις προσπάθειες του ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ των τοπικών διοικήσεων και των κυβερνητικών βουλευτών να εξωραίσουν την εικόνα και να επιρρίψουν ευθύνες σε αρμόδιους και αναρμόδιους η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καστοριάς εξακολουθεί να ειναι οριακή.
    Την κύρια ευθύνη φέρουν αυτοί οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν τις ελλείψεις και ειναι αυτοί οι οποίοι προπαγανδίζουν το success story.
     Το περιστατικό το οποίο πήρε ευρεία δημοσιότητα συνέβει πρίν 2 χρόνια αλλά η κατάσταση παραμένει η ίδια και μάλιστα επιδεινώνεται. 
      Το προσωπικό του Νοσοκομείου είχε μειωθεί επίσημα με τα <<κουτσουρεμένα>> οργανογράμματα .Δεν νοείται λειτουργία κλινικής ή τμήματος με 2 γιατρούς όπως ορίζει το ισχύον οργανόγραμμα για την γυναικολογική κλινική και το αναισθησιολογικό τμήμα.
Συνεχίζει να υφίσταται εδω και 2 χρόνια το οξύ πρόβλημα της λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου η οποία δεν μπορεί να καλύψει ολόκληρο τον μήνα με εφημέρευση και μένει ο Νομός Καστοριάς χωρίς αντιμετώπιση των επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών.
Σημειωτέον δεν γίνονται τοκετοί χωρίς παιδίατρο.
Καλούμε τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν θρηνύσουμε θύματα και δούμε λουκέτα κλινικών όπως πρόσφατα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.
      Σήμερα το μόνιμο προσωπικό του Νοσοκομείου είναι κατά πολύ λιγότερο και απο αυτά τα <<κουτσουρεμένα>>οργανογράμματα λόγω αναστολής διαδικασιών προσλήψεων προσωπικού σύμφωνα με τις μνημονιακές επιταγές.Η διασφάλιση σωστής ιατρικής περίθαλψης και ασφαλούς λειτουργίας των νοσοκομείων δεν περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες της μνημονιακής κυβέρνησης.
        
       
      Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς με την πρόσφατη επίσκεψη της στο Νοσοκομείο Καστοριάς διαπίστωσε τα προβλήματα και καλεί τους φορείς και κάθε ενεργό πολίτη της Καστοριάς να κάνει προσωπική του υπόθεση και να αγωνιστεί για την λύση του οξυμένου προβλήματος που προκύπτει.   
    Υ.Γ.

 Οι υποσχέσεις της Βουλευτού κας Μαρίας Αντωνίου για προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού προσωπικού εξακολουθούν να ισχύουν???
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria