H Ευρώπη βουλιάζει. Η αίσθηση του Ναυαγίου είναι διάχυτη στους λαούς της Γηραιάς Ηπείρου - OlaDeka

H Ευρώπη βουλιάζει. Η αίσθηση του Ναυαγίου είναι διάχυτη στους λαούς της Γηραιάς Ηπείρου

ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΜΠΑΖΕΙ ΝΕΡΑ. ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΩΝ ΕΜΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

The Economist: Η αίσθηση του ναυαγίου (πάλι)


Με Μέρκελ, Ολαντ,Ντραγκι στο καράβι του € που βυθίζεται καθώς μπάζει νερά. Oπως όλα δείχνουν έχει αρχίσει πλέον η αντίστροφη μέτρηση για μια Ευρώπη στην οποία κυριαρχεί η λειψανδρία ηγετών με τις εμμονές της Μέρκελ να επιταχύνουν την κόλαση και ίσως έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν είναι υπερβολή. Ο Πόλεμος χτυπάει την πόρτα της Ευρώπης. Είναι ήδη δίπλα μας: Oυκρανία, Συρία, Ιράκ και έπεται συνέχεια…

Στην Ελλάδα μετά από 4 χρόνια καταστροφικών μνημονίων διαπιστώνουμε με τον το βίαιο τρόπο τον κυνισμό που χαρακτηρίζει την πολιτική της Μέρκελ. Οι Γερμανοί δεν δίνουν δεκάρα να μεταρρυθμισθεί το διεφθαρμένο κράτος των εγχώριων κρατιστών και αχυρανθρώπων τους. Εξακολουθούσαν να μας δανείζουν χωρίς να απαιτούν απολύσεις στο Δημόσιο. Οπως όλα δείχνουν οι Γερμανοί τα έχουν βρει διαχρονικά με τους ντόπιους ολιγάρχες και ο μοναδικός απώτερος στόχος τους είναι η φτωχοποίηση του κόσμου.

Προφανώς την ίδια πολιτική ακολουθούν στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Γαλλία. Μιλάνε για μεταρρυθμίσεις αλλά δεν βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο των αντίστοιχων υπουργών για να υλοποιηθούν.

Προφανώς η Μέρκελ έχει την αίσθηση πως όσο πιο διεφθαρμένα είναι τα κράτη της Ευρώπης τόσο πιο εύκολη γίνεται η κυριαρχία της Γερμανίας. Κι αυτό ακούγεται λογικό.

Η Μέρκελ δεν δίνει δεκάρα για την ύπαρξη μιας ενωμένης Ευρώπης προηγμένων κρατών με δημοκρατικούς θεσμούς.

Η αίσθηση της ανυπαρξίας Δικαιοσύνης που κυριαρχεί στην χώρα μας είναι πιο έντονη από ποτέ.

Κι αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί την Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Τους αρκεί η φτωχοποίηση των λαών. Αυτό ήταν το ζητούμενο για τους Γερμανούς και να που τώρα θα αρχίσουν και οι ίδιοι οι Γερμανοί να πληρώνουν το αντίτιμο των εμμονών της Καγκελαρίου…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria