Μαύρα πανιά το φετινό καλοκαίρι για τα καταστήματα γουναρικών στη Χαλκιδική - OlaDeka

Μαύρα πανιά το φετινό καλοκαίρι για τα καταστήματα γουναρικών στη Χαλκιδική

Μαύρα πανιά το φετινό καλοκαίρι για τα καταστήματα γουναρικών στη Χαλκιδική

Μαύρα πανιά το φετινό καλοκαίρι για τα καταστήματα γουναρικών στη Χαλκιδική, που μέχρι πέρυσι γνώριζαν πιένες,

προσελκύοντας Ρώσους και Ουκρανούς, οι οποίοι συνδύαζαν τα μπάνια τους με την αγορά μιας γούνας για τον χειμώνα και μάλιστα σε πολύ καλύτερες τιμές από ό,τι στις χώρες τους. Η απώλεια της ουκρανικής αγοράς εξαιτίας των εκεί αναταραχών σε συνδυασμό με τη μείωση των Ρώσων τουριστών, που μάλιστα δεν είναι πια η αφρόκρεμα στην οποία είχαν συνηθίσει οι επαγγελματίες της Χαλκιδικής, αλλά μικρομεσαίοι με περιορισμένο budget, είχαν ως συνέπεια τη σημαντική μείωση του τζίρου στα καταστήματα. 

Έτσι, ενώ η μέση αγορά μέχρι και πέρυσι ξεπερνούσε κατά πολύ τα 2.000 ευρώ, σήμερα μόλις και μετά βίας φτάνει τα 1.500 ευρώ, ενώ έχουν περιορισθεί και τα τεμάχια που αγοράζουν, από τρία και τέσσερα σε ένα. Την εικόνα αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει και ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς. Ποντάραμε πολλά σε αυτό το καλοκαίρι, όμως τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιμέναμε και φοβόμαστε ότι αυτό θα συνεχιστεί σημειώνει ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου Φαίδων Γκιάτας, αναφέροντας μάλιστα ότι στο πρώτο εξάμηνο του έτους οι εξαγωγές της ελληνικής γούνας προς τη Ρωσία έχουν μειωθεί κατά 50%, με συνέπειες και στα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων στην Καστοριά.


Αυτά για να επιβεβαιωθεί ακόμα μια φορά πως ο τουρισμός είναι απρόβλεπτος, εποχιακός και κυρίως εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/2014/08/blog-post_56.html#ixzz39W9rfmui
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria