Καστοριά: Διαμαρτυρίες συμπολιτών μας για συγκεκριμένη πρακτική ορισμένων γραφείων τελετών - OlaDeka

Καστοριά: Διαμαρτυρίες συμπολιτών μας για συγκεκριμένη πρακτική ορισμένων γραφείων τελετών

Καστοριά: Διαμαρτυρίες συμπολιτών μας για συγκεκριμένη πρακτική ορισμένων γραφείων τελετών

Δεν είναι λίγες οι φορές που γίναμε μάρτυρες καταγγελιών ενός δυσάρεστου γεγονότος που λαμβάνει χώρα στην περιοχή μας και μάλιστα τις στιγμές που οι συμπολίτες μας βιώνουν τον χαμό προσφιλών τους προσώπων.

Το παράπονο των ανθρώπων που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα επικεντρώνεται στο γεγονός ότι, όταν πηγαίνουν να χαιρετήσουν το πρόσωπο που έχει φύγει από τη ζωή, πάντοτε στο σπίτι του από έξω, υπάρχει ένα κηροστάσιο. Πολλοί άνθρωποι αφήνουν ένα αντίτιμο, παίρνοντας ένα κερί και στη συνέχεια το ανάβουν στη μνήμη του αποθανόντος. Τα ποσά αυτής της αγοράς του κεριού «κεράματος», δυστυχώς τα καρπώνονται τα γραφεία τελετών και τα διανέμουν προς δικό τους όφελος, πολλές φορές μάλιστα μαλώνουν οι υπάλληλοι μεταξύ τους για τη μοιρασιά. Όπως σε κάθε κλάδο, έτσι και σε αυτόν δεν ακολουθούν όλοι τις ίδιες πρακτικές, ωστόσο εκείνο που θέλουμε να επισημανθεί είναι το γεγονός ότι τα γραφεία τελετών πληρώνονται για τα έξοδα της κηδείας.

Η προτροπή των συμπολιτών μας που μας κατέθεσαν τις διαμαρτυρίες τους είναι, τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τα κεριά να δίνονται σε ιδρύματα ή σε φιλόπτωχα ταμεία ή ακόμη στα παγκάρια της εκκλησίας ή σε φτωχές οικογένειες.

Η απώλεια ενός αγαπημένου μας ανθρώπου αποτελεί δίχως αμφιβολία μία πολύ δύσκολη κατάσταση, που όλοι μας θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας, ας υπάρχει τουλάχιστον ο απαιτούμενος σεβασμός τόσο στη ψυχή και τη μνήμη των εκλιπόντων, όσο και σε αυτούς που χάνουν τα προσφιλή τους άτομα.

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria