Τα σκληρά λόγια («απατεώνας», «προδότης», «Φιλιππινέζα») κατά του Σαμαρά - OlaDeka

Τα σκληρά λόγια («απατεώνας», «προδότης», «Φιλιππινέζα») κατά του Σαμαρά

Τα σκληρά λόγια («απατεώνας», «προδότης», «Φιλιππινέζα») κατά του Σαμαρά

«Πολιτικός απατεώνας», «ηθικά ανάπηρος», «ασόβαρος», «πολιτικός παλιάνθρωπος», «χερουβείμ της ανοησίας», «μια φορά προδότης, άπαξ προδότης», «πραξικοπηματίας», «Φιλιππινέζα της τρόικας», «Τρελαντώνης». Είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που έχει αποδώσει κατά το προηγούμενο διάστημα ο Γιώργος Καρατζαφέρης στον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο τώρα, με μία ακόμα «κωλοτούμπα», επιχειρεί να προσεγγίσει εκ νέου προκειμένου να ανοίξει δίοδο επιστροφής στη Ν.Δ.: στο κόμμα που πολύ πρόσφατα αποκάλεσε «μπουρδέλο» και στο οποίο, όπως έλεγε μέχρι τώρα, δεν… πρόκειται να γυρίσει.

Επιδιώκοντας την προσωπική πολιτική επιβίωσή του και με παρακαταθήκη το 2,8% που εξασφάλισε στις πρόσφατες ευρωεκλογές, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, με τη βοήθεια και των συστημικών ΜΜΕ, αναζητά τρόπο επανόδου του στη «γαλάζια» παράταξη, 14 χρόνια μετά τη διαγραφή του. Το σενάριο αυτό, όμως, προκαλεί την οργή πολλών βουλευτών αλλά και απλών ψηφοφόρων, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία φροντίζουν να διαμηνύσουν προς την ηγεσία τη δυσφορία τους.

Και δεν είναι μόνο οι επιθέσεις του κ. Καρατζαφέρη προς τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και άλλες αντίστοιχες κατά του Κώστα Καραμανλή, οι οποίες κάνουν μια σειρά στελεχών να αντιδρούν στο ενδεχόμενο σύγκλισης των δύο πλευρών. Τυχόν επιστροφή του στη Ν.Δ., υποστηρίζουν, τελικά θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει.

Οι προσωπικές προσβολές του προέδρου του ΛΑΟΣ προς τους προσωπικούς αντιπάλους του είναι σύνηθες φαινόμενο, όπως αποτυπώνεται εύκολα και από μια σύντομη αναδρομή σε διάφορες τοποθετήσεις του εναντίον του πρωθυπουργού τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Οπως, για παράδειγμα, στις 31 Μαρτίου 2011, όταν μέσω του Ράδιο 9 είχε δηλώσει: «Ο κ. Σαμαράς έχει το βιολί του. Ούτε ξέρει πού πατάει ούτε πού βρίσκεται». Τρεις μήνες αργότερα, στις 19 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς, από το βήμα της Βουλής, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μια φορά προδότης, άπαξ προδότης» τόνισε, ενώ, απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Σαμαρά ότι είναι «εξαπτέρυγο της κυβέρνησης», σχολίασε: «Προτιμώ να είμαι εξαπτέρυγο της κυβέρνησης, παρά χερουβείμ της ανοησίας». Δεν δίστασε μάλιστα, με άκρατο κυνισμό και ειρωνεία, να δηλώσει ότι, επειδή συμπαθεί τον κ. Σαμαρά, θα του κάνει ένα δώρο: το βιβλίο της γιαγιάς του Πηνελόπης Δέλτα, τον «Τρελαντώνη».

Νέο κύμα επιθέσεων κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πριν από τις εθνικές εκλογές του 2012. Ετσι, στις 2 Απριλίου, επίσης από τη Βουλή, έκανε λόγο για «καπρίτσιο και ματαιοδοξία του κ. Σαμαρά, εξαιτίας των οποίων οι εκλογές έρχονται σε μια περίοδο που δεν πρέπει».

Λίγες μέρες αργότερα, στις 30 Απριλίου, σε ομιλία του στην Πάτρα, είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο διαλόγου με τον πρόεδρο της Ν.Δ., «διότι με υποταγμένους δεν μπορώ να μιλήσω».

Την ίδια περίοδο, σε συνέντευξή του στον Βήμα FM, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε: «Δεν έχει την πολιτική ηθική που επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις ο κ. Σαμαράς… Ο άνθρωπος δεν είναι της σύνδεσης – είναι της αφαίρεσης». Ομως και σε άλλες δηλώσεις του, στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, είχε πει ότι «ο Σαμαράς αναφέρεται στις λίστες της Siemens – είναι ξεκάθαρο. Το έλεγε και η γραμματέας του, είχε επικοινωνία με τον κ. Χριστοφοράκο».

Στις 28 Νοεμβρίου 2013, από τον τηλεοπτικό σταθμό Action24, χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «παλιάνθρωπο», προσθέτοντας ότι δεν του έχει «καμία εμπιστοσύνη». Οξεία ήταν η επίθεσή του στον πρωθυπουργό και τη φετινή χρονιά, πριν από τις ευρωεκλογές. Στις 13 Φεβρουαρίου τού απέδωσε τους χαρακτηρισμούς «προδότης και ασόβαρος», ενώ έναν μήνα αργότερα, στις 10 Μαρτίου, μέσω του Σκάι, τόνισε: «Από νεαρός δεν πλήρωσα ποτέ για να πάω με γυναίκα. Δεν θα πάω τώρα στα γεράματα σε μπουρδέλο».

Επειτα από δύο μέρες, στις 12 Μαρτίου, μιλώντας στη Χαλκίδα, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε: «Φιλιππινέζες της τρόικας και των Αμερικανών είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Τους έχουμε έτοιμους για το εδώλιο της συνείδησης του ελληνικού λαού. Είναι κατηγορούμενοι, έχουν παραβεί το Σύνταγμα. Είναι πραξικοπηματίες. Θα τους καταστήσουμε υπόδικους εντός του 2014».

Σε άλλη δημόσια παρέμβασή του, εξάλλου, απέρριψε το ενδεχόμενο πιθανής μετεκλογικής συνεργασίας του ΛΑΟΣ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά. «Πώς θα έβαζα την οικογένειά μου σε ένα αυτοκίνητο όπου και οι δύο οδηγοί είναι δεμένοι πισθάγκωνα;» διερωτήθηκε, συμπληρώνοντας: «Αυτοί οι άνθρωποι είναι αφερέγγυοι. Δεν πρόκειται ποτέ εγώ να συνεργαστώ με αφερέγγυους».

Στις 16 Απριλίου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Σακελλάκο, με την οποία ζητούσε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε πολιτική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Χαράλαμπου Αθανασίου και Νίκου Δένδια αντίστοιχα, στο έργο της Δικαιοσύνης σχετικά με τις προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αφορμή για τη μηνυτήρια αναφορά αποτέλεσαν τα όσα είχε πει ο τέως γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μπαλτάκος στη γνωστή συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Δύο εβδομάδες μετά, στις 29 Απριλίου, στο Kontra, σημείωσε: «Δεν έχει το πολιτικό ανάστημα ο κ. Σαμαράς να κυβερνήσει τη χώρα. Είναι πολιτικός απατεώνας και πολιτικός παλιάνθρωπος».


«Ηθικά ανάπηρος»

Σκληρούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο κ. Καρατζαφέρης και στις 9 Μαΐου, από την Καλαμάτα: «Ο κ. Σαμαράς είναι παλιάνθρωπος – έχω μια σειρά πράξεων. Δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός, λόγω της ηθικής αναπηρίας του. Ο συμπολίτης σας διέλυσε και την Ελλάδα και την παράταξη». Για ένα «μοναδικό ταλέντο» του πρωθυπουργού μίλησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στον Alpha 96,5 FM Θεσσαλονίκης: «Να παράγει εχθρούς». Εκτίμησε μάλιστα ότι «θα πάει στην μπάντα σε λιγότερο από έξι μήνες».

Η (αμέριστη) συμπαράσταση του συγκροτήματος Μπόμπολα για το «προξενιό»!

Στις 31 Μαΐου, μετά τις ευρωεκλογές, γεμάτος έπαρση και… καβαλημένος στο «καλάμι» του, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Ο ελληνικός λαός μού έδωσε το ποσοστό αυτό για να βοηθήσω ενεργά στη σωτηρία της Ελλάδας και όχι για να συνεργαστώ με τον κ. Σαμαρά». Τοποθέτηση την οποία, πλέον, σχεδόν δύο μήνες αργότερα, αναιρεί, ομολογώντας ότι είναι θετικός σε μια ενδεχόμενη συνεργασία που θα συνδυαστεί με αλλαγή πολιτικής «Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου προκειμένου ο κ. Τσίπρας να μην έρθει στην εξουσία» δήλωσε την περασμένη εβδομάδα.

Κατά πολλούς, η κίνηση Καρατζαφέρη συνδέεται και με το πρόσφατο τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την περιπέτεια της υγείας του, κάτι που τον διευκόλυνε προκειμένου να αλλάξει την τακτική του και να έρθει πιο κοντά στο μείζον κυβερνών κόμμα. «Συζητώ συνεργασία με τη Ν.Δ. στο πλαίσιο άλλης πολιτικής» διεμήνυσε σε τηλεοπτική συνέντευξη, διευκρινίζοντας -για να θολώσει τα νερά και να κρατήσει τις απαραίτητες αποστάσεις προσώρας- ότι «αν πάμε, θα πάμε σε μια συνεργασία, συλλειτουργία, συνύπαρξη, αλλά κατά καμία έννοια σε απορρόφηση». Στάζοντας πλέον «μέλι» για τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι «πάμε να αλλάξουμε την πολιτική και να βοηθήσουμε. Πιστεύω ότι ο Αντώνης Σαμαράς διαβλέπει ότι αυτή η πολιτική δεν έχει μακριά ποδάρια. Σε αυτή την προσπάθεια θα μπορούσα να βοηθήσω». Για να πετύχει τον σκοπό του, βέβαια, έχει την αμέριστη συμπαράσταση του συγκροτήματος Μπόμπολα, το οποίο, μέσω του Mega αλλά και του «Εθνους», φροντίζει να φιλοξενεί συνεχώς τις απόψεις του και να προωθεί το «προξενιό».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria