ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ: ΛΑΘΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ, ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - OlaDeka

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ: ΛΑΘΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ, ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σε πρωινή ραδιοφωνική συνέντευξη στην εκπομπή του Χρήστου Νατσούλη ο Γιάννης Αλκιβιάδης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του εμπάργκο της Ρωσίας στον κλάδο της γουνοποιίας. Ο κ.Αλκιβιάδης υπενθύμισε πως στην προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ

επεσήμανε πως οι κυρώσεις στην Ρωσία -τις οποίες υπέγραψε και η ελληνική κυβέρνηση- προδίκαζαν τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό και την γουνοποιίας.

Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ με δημόσιες τοποθετήσεις και παρουσία του υπεύθυνου για την οικονομία κ. Μηλιού διαφωνεί με τη στάση της ελληνικής της κυβέρνησης και πιστεύει στην ενίσχυση των σχέσεων της χώρας μας με τη Ρωσία γεγονός που καταδείκνυε και η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Ρωσική Δημοκρατία. Κατέκρινε τη στάση των φορέων της γούνας που δεν ενδιαφέρθηκαν ουσιαστικά για τα προβλήματα του κλάδου. 
Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην δράση των μεσαζόντων που καρπώνονται μεγάλο μέρος των εσόδων από την πώληση γουναρικών χωρίς καμία φορολογική υποχρέωση υπό την ανοχή των φορέων γούνας. Μίλησε για αδιαφορία για τα προβλήματα των εργαζομένων και των μικρών γουνοποιητικών επιχειρήσεων. 
Επέκρινε επίσης τους φορείς της γούνας για αδυναμία πρόβλεψης της δυσάρεστης κατάστασης με τις κυρώσεις προς τη Ρωσία λέγοντας πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, οι φορείς με την επίσημη εκπροσώπησης τους διαβεβαίωναν πως δεν πρόκειται να υπάρχει καμιά δυσάρεστη εξέλιξη για τη γούνα, γεγονός που διατυμπάνιζαν πως τους υποσχέθηκε η Υπουργός Τουρισμού. 
Ο κ. Αλκιβιάδης αναφέρθηκε και στην επιστολή του Μανώλη Γλέζου προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν που είχε ιδιαίτερα θετική υποδοχή από την Ρωσική κοινή γνώμη όπως γράφτηκε στον Ρωσικό τύπο.

 Τέλος ο κ. Αλκιβιάδης ερωτηθείς για την δράση των τοπικών βουλευτών στο συγκεκριμένο θέμα τους χαρακτήρισε “κατώτερους των περιστάσεων”.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria