Πολιτικός "σεισμός" στη Γαλλία λόγω ... Γερμανίας - Παραιτήθηκε η κυβέρνηση! - OlaDeka

Πολιτικός “σεισμός” στη Γαλλία λόγω … Γερμανίας – Παραιτήθηκε η κυβέρνηση!

Πολιτικός "σεισμός" στη Γαλλία λόγω ... Γερμανίας - Παραιτήθηκε η κυβέρνηση!

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Βαλς μετά και την οριστική ρήξη με τον υπουργό Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ που διαφώνησε ανοικτά με τα μέτρα λιτότητας και τη Μέρκελ.

Την παραίτηση σύσσωμης της γαλλικής κυβέρνησηςανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ο γάλλος πρωθυπουργόςΜανουέλ Βαλς λίγες ώρες μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Αρνό Μοντεμπούρ κατά των πολιτικών λιτότητας. Ο Μοντεμπούρ ζήτησε από τη Γαλλία να υψώσει το ανάστημά της στη Γερμανία και να πει «όχι» στη δημοσιονομική πειθαρχία, θέση με την οποία συντάχθηκε και ο υπουργός Παιδείας, Μπενουά Αμόν.

«Για να εξασφαλιστεί η επιτυχία της πολιτικής που βασίζεται στην τόνωση της προσφοράς, η οποία ακολουθείται τα τελευταία δύο χρόνια, χρειάζεται να αναζωογονήσουμε τη ζήτηση. Δεν μπορείς να πουλήσεις τίποτε στους Γάλλους, αν δεν έχουν αρκετό εισόδημα», δήλωσε ο Αμόν. «Η κυρία Μέρκελ δεν μπορεί πλέον να είναι αυτή που καθορίζει την πορεία της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός της γαλλικής κυβέρνησης Μανουέλ Βαλς που βλέπει την δημοτικότητα του να κατρακυλά παρουσίασε σήμερα στον Φρανσουά Ολάντ την ανακοίνωση παραίτησης της κυβέρνησης. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα ανακοινωθεί αύριο και «θα συντάσσεται με την γραμμή που έχει χαράξει ο πρόεδρος για τη χώρα».

Φωτογραφία: Reuters

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria