Λιγότερα και ελεγχόμενα ΜΜΕ θέλει η τρόϊκα - OlaDeka

Λιγότερα και ελεγχόμενα ΜΜΕ θέλει η τρόϊκα

Λιγότερα και ελεγχόμενα ΜΜΕ θέλει η τρόϊκα

Είναι ξεκάθαρο ότι ο έλεγχος της τρόικας στη χώρα μας δεν σταματάει μόνο στο κυβερνητικό έργο. Επεκτείνεται και στα Μέσα Ενημέρωσης. Και όπως προκύπτει από την υπό συζήτηση σχετική τροπολογία, οι τροϊκανοί, θέλουν στην Ελλάδα λιγότερα και άρα πιο εύκολα ελεγχόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ειδικότερα, θέματα που αφορούν τη λειτουργία των μέσων
ενημέρωσης γενικά (τιμολόγηση διαφημίσεων, συμπράξεις επιχειρήσεων κ.ά.), αλλά και τη ΝΕΡΙΤ, εμπεριέχονται σε τροπολογίες του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή αργά το απόγευμα της Παρασκευής, και θα ψηφιστούν αύριο Τρίτη.

Παρουσιάζοντας τις προωθούμενες διατάξεις, στην Εκθεσή του το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι: α) επιτρέπονται οι συγχωνεύσεις κάθετες και οριζόντιες ΜΜΕ, β) τη χρησιμοποίηση προσωπικού από συνδεδεμένες επιχειρήσεις στους ομίλους ΜΜΕ και το συνυπολογισμό του ελάχιστου προσωπικού για όλες τις κοινές εταιρείες των ιδιοκτητών γ) επανακαθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού του ειδικού φόρου, του αγγελιόσημου, του ΦΠΑ.

Με την τροπολογία αυτή ανοίγει ο δρόμος για μεγάλες απολύσεις εργαζομένων και μειώσεις μισθών, ενώ επιτρέπεται η αλλαγή χαρακτήρα του μέσου, από ενημερωτικό σε ψυχαγωγικό και το αντίθετο, με μια απλή αίτηση στο ΕΣΡ.

Παράλληλα καταργείται το «νταβατζιλίκι» ορισμένων διαφημιστών και μίντια σοπ, καθώς τα ίδια τα μέσα θα κόβουν τιμολόγια απευθείας στον πελάτη χωρίς την μεσολάβηση των διαφημιστικών εταιρειών.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, η κυβέρνηση αναφέρει ότι ρυθμίζει και θέματα λειτουργίας ηλεκτρονικών ΜΜΕ, όταν αυτά δρομολογούν ενέργειες περιστολής δαπανών.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την τροπολογία πατήστε ΕΔΩ
KONTRANEWS

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria