ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΣ ΓΟΥΝΟΠΟΙΟΣ: ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ Η ΓΟΥΝΑ - ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΜΕΝΑ - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΣ ΓΟΥΝΟΠΟΙΟΣ: ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ Η ΓΟΥΝΑ – ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΜΕΝΑ

Πρόκειται για λόγια έμπειρου και επιτυχημένου γουνοποιού με τον οποίο συνομιλήσαμε γενικά για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και τον κλάδο.

Υπάρχουν ισχυροί δεσμοί ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία όσον αφορά στις εμπορικές συναλλαγές με αντικείμενο της γούνας. Επιχειρηματικοί και επίσημοι θεσμικοί Ρωσικοί φορείς επιβεβαιώνουν ότι η Ελληνική γούνα βρίσκεται ακλόνητη σε
υψηλό βάθρο προτίμησης από το “ξανθό γένος”.
Σίγουρα η εμπόλεμη κατάσταση της Ουκρανίας μείωσε τον τουρισμό της Ελλάδας που προέρχεται από τις συγκεκριμένες περιοχές και ποσοτικά και ποιοτικά. Αυτό όμως ήταν λογικό αποτέλεσμα και δεν έφτασε (ακόμη τουλάχιστον) σε ανησυχητικό βαθμό.
Εκείνο που πρέπει να προσέξουμε οι Έλληνες γουνοποιοί είναι τα μεταποιημένα. Είναι ένα θέμα που συζητιέται εντόνως το τελευταίο διάστημα και προβληματίζει αρκετά τους Ρώσους πελάτες οι οποίοι φαίνεται να ανακυκλώνουν αρνητικές φήμες περί χαμηλού ποιοτικού επιπέδου γουνοποιητικών προϊόντων που βρίσκουν στις βιτρίνες των Ελληνικών νησιών και παραθεριστικών περιοχών. Είναι λοιπόν ένα λεπτό σημείο που θέλει προσοχή. 
Από την άλλη πληροφορίες που έρχονται στο desk του oladeka καταδεικνύουν μια διαφοροποιημένη άποψη. Δεν φταίνε οι Έλληνες γουνοποιοί που προωθούν μεταποιημένα. Ευθύνη φέρουν και οι ίδιοι οι Ρώσοι οι οποίοι «θέλουν να αγοράσουν σε τιμές σκουπιδιών χρυσάφι. Γίνεται αυτό? Όχι βέβαια!» ξεσπάει ένας από τους γουνοποιούς που μιλήσαμε. 
Η αλήθεια όπως τις περισσότερες φορές μάλλον είναι κάπου στη μέση. Και αυτοί μπορεί να έχουν υπερβολικές απαιτήσεις (που έχουν) αλλά και εμείς με κάποιον τρόπο πρέπει να τους εξηγούμε τι είναι αυτό που τους πουλάμε και γιατί είναι ακριβό ή φθηνό.
Έτσι και οι πελάτες μας μετά την καθαρή εξήγηση θα ναι ευχαριστημένοι και εμείς το ίδιο.
Αυτός ο δρόμος της καθαρής εξήγησης σε συνδυασμό με μια πιο ψύχραιμη πολιτική για το τι τρέχει με τις Ελληνορωσικές σχέσεις μόνο καλό θα κάνει . Οι αγορές πάντα (ακόμη και σε δύσκολες εποχές) βρίσκουν τον τρόπο να συνεννοούνται. Να ξέρετε ότι σε επίπεδο κορυφής υπάρχουν και εργάζονται παρατηρητές και από τις δυο πλευρές και ότι λέγεται, γράφεται  και γίνεται, καταγράφεται. Οπότε ακόμη και εδώ θα πρέπει να σκεφτόμαστε πόσο μικρός είναι τελικά ο κόσμος. Και με αυτό το κριτήριο να συμπεριφερόμαστε.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria