Παραβίαση ωραρίου εργασίας των στρατιωτικών στην Καστοριά - OlaDeka

Παραβίαση ωραρίου εργασίας των στρατιωτικών στην Καστοριά

ΠΡΟΣ : Δκτη 15 Σ.Π
ΚΟΙΝ : κ.κ Βουλευτές Καστοριάς
Π.Ο.Ε.Σ
         Αρ. Πρωτ. 2/2014
         Κοζάνη, 04 Αυγ 2014


ΣΧΕΤ : α. Ν.1157/1981 (ΦΕΚ Α΄ 126, «Περί κυρώσεως της από 29 Δεκεμβρίου 1980 Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου του Προέδρου της Δημοκρατίας περί καθιερώσεως πενθημέρου εβδομάδος εργασίας των δημοσίων εν γένει υπηρεσιών και ρυθμίσεως συναφών θεμάτων και τροποποιήσεων διατάξεων ταύτης»)
           β. Ν.3979/2011 (ΦΕΚ Α΄ 138, «Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις»)
           γ. Υπ΄ αριθ. Φ.400/32/82424/Σ.343/27-5-2011 απόφαση ΥΕΘΑ (ΦΕΚ Β΄ 1139, «Διοικητικά και άλλα ευεργετικά μέτρα για κατηγορίες στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα»)
           δ. SIC:ZAA/25 1650Z Σεπ 2011/ΓΕΣ/ΔΜΠ/1Α
           ε. Το με αριθμό πρωτοκόλλου 1/2014 έγγραφο της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Μ
          στ. Το με αριθμό πρωτοκόλλου 73/2014 έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ
Αξιότιμε Κύριε Διοικητά
    Επανερχόμαστε με νέο έγγραφο προς εσάς, μετά από συνεχή και διαρκώς διογκούμενα παράπονα μελών της Ένωσης μας από την περιοχή της Καστοριάς, σχετικά με την παραβίαση του ωραρίου εργασίας κατά την εκτέλεση 24ώρων υπηρεσιών.
    Στην προηγούμενη επιστολή μας σας είχαμε τονίσει ότι τα στελέχη που εκτελούν 24ωρες υπηρεσίες στα φυλάκια της περιοχής του Νομού Καστοριάς – Φλώρινας όπου, όπως γνωρίσθηκε στην Ένωση μας, εκεί φέρεται να συντελείται η μεγαλύτερη υπέρβαση των ωρών εργασίας εβδομαδιαίως. Συγκεκριμένα όσοι εκτελούν τη συγκεκριμένη υπηρεσία, μεταβαίνουν προς εκτέλεση αυτής στην αρμόδια Μονάδα τη 07:00 τις καθημερινές (περί 08:00 τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα) και επιστρέφουν το μεσημέρι (ή ακόμα και το απόγευμα) της επόμενης ημέρας, ανεξάρτητα αν αυτή είναι καθημερινή ή Σαββατοκύριακο και αργία, με αποτέλεσμα τη συνεχόμενη εργασία για 30 και πλέον ώρες. Τονίζεται ότι η πλειοψηφία αυτών των συναδέλφων – μελών μας εκτελούν τις περισσότερες φορές πλέον της μιας 24ωρης υπηρεσίας, με αποτέλεσμα στο διάστημα μιας εβδομάδας να εργάζονται έως και τις διπλάσιες ώρες εργασίας (80 ώρες) ή σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα περισσότερο.
   Παρά ταύτα μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει βελτίωση στην υπάρχουσα κατάσταση, τουναντίον, η πίεση προς τα εκτελούντα της 24ωρες υπηρεσίες στελέχη είναι μεγαλύτερη από ποτέ, καθότι διαπιστώνουν επί της ουσίας μη εφαρμογή των προβλεπομένων στα (α) και (β) σχετικά με το ωράριο εργασίας.
   Κατόπιν αυτών και εξαιτίας της σωματικής και ψυχικής κόπωσης που υφίστανται τα στελέχη, τα οποία οδηγούν και στην αδυναμία εκπλήρωσης στοιχειωδών υποχρεώσεων προς την οικογένεια τους, την οποία οφείλουν να στηρίξουν, αλλά εγκυμονώντας ταυτόχρονα κινδύνους που δύνανται να προκαλέσουν ανεπίστρεπτη βλάβη της υγείας τους, παρακαλούμε για τις κατά την κρίση σας ενέργειες περί εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας.
                          
                                   Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     Ο Πρόεδρος
Θεόδωρος Πετκίδης
Ανθλχος (ΑΤΘ)
6977614766  
                                       Ο Γεν. Γραμματέας
                                         Φώτιος Μπάτζιος
                                         ΕΜΘ Επχίας (ΠΖ)
                                              6985079065
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria