Εκκενώνεται το Ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη - OlaDeka

Εκκενώνεται το Ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη

Εκκενώνεται το Ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη

Την εκκένωση και την άμεση μετεγκατάσταση του ελληνικού Προξενείου στη Μαριούπολη αποφάσισε το Υπουργείο Εξωτερικών λόγω της κλιμάκωσης των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή του Ντονέτσκ στην Ανατολική Ουκρανία.

Την απόφαση έλαβε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατόπιν σχετικής εισήγησης του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Δημήτρη Παπανδρέου.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε και την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αποδέχθηκε την εισήγηση του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Δημήτριου Παπανδρέου, για άμεση μεταφορά της έδρας του Γενικού Προξενείου και προσωρινή της μετεγκατάσταση στην πόλη του Ντνιπροπετρόβσκ, η οποία βρίσκεται εντός της προξενικής δικαιοδοσίας του Γενικού Προξενείου.

Ο κ. Βενιζέλος έδωσε εντολή να ενημερωθούν άμεσα όλοι οι εκπρόσωποι των Ελληνικών κοινοτήτων για την μεταφορά του Γενικού Προξενείου, το οποίο θα συνεχίσει να προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες του στους Ομογενείς.

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Ουκρανικό ΥΠΕΞ, προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια των Ελλήνων Ομογενών που διαβιούν στην Ουκρανία».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria