ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΤΟΙΧΙΟ - ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΙΝΕΤΑΙ - ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗ ΤΕΡΨΗ - OlaDeka

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΤΟΙΧΙΟ – ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΙΝΕΤΑΙ – ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗ ΤΕΡΨΗ

Πρώτα δείτε ΕΔΩ. Μετά από λίγο περισσότερο ψάξιμο μάθαμε τα εξής:
Το πρόβλημα έχει τη ρίζα του στην εποχή δημαρχίας του κ. Τέρψη. Τότε λοιπόν εξαιτίας των αυξημένων αναγκών της περιοχής σε κατανάλωση νερού, θεωρήθηκε απαραίτητο να δημιουργηθεί νέα δεξαμενή επειδή η παλιά πλέον δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει την
αυξημένη ζήτηση.

Στη μέση περίπου της θητείας του ως δήμαρχος, ο Α.Τέρψης αποφασίζει να δημιουργήσει νέα δεξαμενή. Η σταθερή κατασκευή της νέας δεξαμενής ξεκίνησε αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Και αυτό γιατί ανέκυψε πρόβλημα ιδιοκτησίας του χώρου που επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει την κατασκευή. Εμφανίστηκε κάποιος ιδιώτης ο οποίος ισχυρίζεται πως ο χώρος στον οποίο ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής της δεξαμενής, είναι ιδιοκτησία του.

Το αντιλαμβάνεστε? Ο τότε δήμος Βιτσίου με δήμαρχο τον κ.Τέρψη ξεκίνησε να χτίζει δεξαμενές σε χώρο που απ ότι λέει ο ιδιώτης δεν ανήκει στο δήμο και ούτε έγινε κάποια συνεννόηση μεταξύ του ιδίου και του δήμου.

Όπως καταλαβαίνετε το θέμα έχει πάρει από τότε τη δικαστική οδό και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.

ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΡΕΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ

Αφού λοιπόν διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα παρέμενε άλυτο ο δήμος αποφάσισε να δώσει μια προσωρινή λύση. Τοποθέτησε λοιπόν συνθετική (πλαστική) δεξαμενή για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του χωριού προσωρινά. Ζούμε όμως στην Ελλάδα και …ελάτε πείτε το! Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού! Ναι! Αυτό ακριβώς! Το πλαστικό αυτό προφανώς είναι ακατάλληλο για πολύχρονη χρήση και τώρα (δεν ξέρουμε πως και γιατί) κατεβάζει μια μαύρη  αηδιαστική ουσία μαζί με το νερό στις βρύσες του Τοιχιού.

Οι κάτοικοι του Τοιχιού αναγκάζονται να πίνουν εμφιαλωμένο ή να γεμίζουν νταμιτζάνες και μπιτόνια από πηγές της γύρω περιοχής. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το νερό δεν προορίζεται μόνο για πόση αλλά και για μαγείρεμα. Όσο και να βράσει το νερό αυτή η σιχαμερή και ποιος ξέρει πόσο βλαβερή ουσία μάλλον θα παραμείνει. Άρα μήπως κάποιος πρέπει να ενδιαφερθεί? Μήπως κάποιος πρέπει να πει στους Τοιχιώτες τι συμβαίνει, τι πρέπει να κάνουν και γενικότερα τι μέλλει γενέσθαι?

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria