ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΕΡΓΩΝ. 30.000 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ - OlaDeka

ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΕΡΓΩΝ. 30.000 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ

Αμεσα ξεκινάει η εφαρμογή των μέτρων κατά της ανεργίας που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός μετά από τη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Εργασίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στις 10 το πρωί ξεκίνησε η πρώτη φάση του
προγράμματος καθώς όπως δήλωσε και ο Γιάννης Πλακιωτάκης ανοίγει ηλεκτρονικά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων που αφορά ανέργους ηλικίας 25-29 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα http://voucher.gov.gr. Εκεί θα πρέπει να δουν αν πληρούν τα κριτήρια και στη συνέχεια να καταθέσουν την αίτηση τους.

Οπως δήλωσε και ο υφυπουργός Εργασίας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 το πρόγραμμα αφορά 12.000 αποφοίτους ΑΕΙ / ΤΕΙ ηλικίας από 25 μέχρι 29 ετών και 18.000 αποφοίτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας από 25 μέχρι 29 ετών. Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 30.000 άνεργοι.

Τι θα περιλαμβάνει η δράση:
Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών
Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 450 ωρών σε 2 φάσεις (200 ώρες θα αφορούν την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του καταρτιζόμενου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης – α΄ φάση και 250 ώρες θα αφορούν δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής άσκησης – β΄ φάση). Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης στο σύνολό της (α΄ και β΄ φάση), δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.
Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, που αφορούν α) στη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών / δεξιοτήτων των καταρτιζομένων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, β) στην τοποθέτηση, παρακολούθηση και εποπτεία του καταρτιζόμενου από τον πάροχο κατάρτισης στην επιχείρηση πρακτικής άσκησης, μέσω του επόπτη Πρακτικής και γ) σε επιπρόσθετες υπηρεσίες για την μετατροπή της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και την τοποθέτησή του στην επιχείρηση πρακτικής

Στο πλαίσιο μελλοντικής δράσης, επιχειρήσεις που θα προβούν στην πρόσληψη του ωφελουμένου μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης, δύνανται να επιχορηγηθούν. Οι όροι και οι προϋποθέσεις της επιχορήγησης θα αποτελέσουν αντικείμενο άλλης δράσης.

Η κατάρτιση θα παρασχεθεί από παρόχους κατάρτισης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο «Μητρώο Παρόχων» της παρούσας.

Κάθε άνεργος που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εφ’ όσον επιλεγεί βάσει των κριτηρίων και της διαδικασίας που περιγράφεται στην παρούσα, θα εγγραφεί σε «Μητρώο Ωφελουμένων» και θα δικαιούται την «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας», η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να λάβει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρία και πρακτική).

Το φυσικό αντικείμενο της δράσης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/06/2016.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria