Εκτός ΦΠΑ επαγγελματίες με έσοδα έως 10.000 ευρώ - OlaDeka

Εκτός ΦΠΑ επαγγελματίες με έσοδα έως 10.000 ευρώ

Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή – εξαιρούνται της ρύθμισης αγρότες και επαγγελματίες με έδρα εκτός Ελλάδας – Ολόκληρη η τροπολογία.


Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών εξαιρεί από τον ΦΠΑ τους επιτηδευματίες οι οποίοι κατά την προηγούμενη διαχειριστική χρήση είχαν έσοδα μικρότερα από 10.000 ευρώ. Εξαίρεση από τον ΦΠΑ σημαίνει ότι όσοι ενταχθούν στο συγκεκριμένο καθεστώς θα γλιτώνουν και από την υποχρέωση υποβολής της τριμηνιαίας δήλωσης ΦΠΑ και φυσικά και από την υποχρέωση είσπραξης και καταβολής του φόρου στους πελάτες τους.

Σύμφωνα με την τροπολογία, ο φορολογούμενος θα έχει δικαίωμα να υπαχθεί –εφόσον πληροί το όριο του τζίρου- στο απαλλασσόμενο καθεστώς, υποβάλλοντας δήλωση στην αρχή της διαχειριστικής περιόδου. Από τη στιγμή που θα υπαχθεί στο απαλλασσόμενο καθεστώς, δεν θα μπορεί να ανακαλέσει την απόφασή του για μια διετία. Αν κατά τη διάρκεια της περιόδου τα έσοδα του φορολογούμενου, υπερβούν το όριο των 10.000 ευρώ, τότε ο επιτηδευματίας, στην επόμενη περίοδο, θα υπαχθεί κανονικά στο κανονικό καθεστώς του ΦΠΑ.

Δείτε ολόκληρη την τροπολογία ΕΔΩ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria