ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ IGOR STRELKOV, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΡΩΣΟΦΩΝΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ) - OlaDeka

ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ IGOR STRELKOV, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΡΩΣΟΦΩΝΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ IGOR STRELKOV, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΡΩΣΟΦΩΝΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΟΠΩΣ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
«Καλημέρα σας,
Θα ήθελα να κάνω μια σύντομη δήλωση, με κάθε σεβασμό για το τι συμβαίνει γύρω από το Slavyansk. Και αν μου το επιτρέπετε, να κάνω μια έκκληση.

Χθες ο εχθρός περικύκλωσε ολοκληρωτικά την Nikolayevka. Ο εχθρός βομβάρδισε την πόλη με τον πλέον σφοδρό τρόπο, χρησιμοποιώντας όλους τους τύπους των όπλων. Χρησιμοποίησε βαρειά οπλικά συστήματα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων MLRS (Multiple Launch Rocket System ), πυροβολικά τύπου Ηowitzers, όλμους, τανκς και APC (Armored Personnel Carrier). Η καταστροφή είναι τεράστια. Είναι αδύνατον να υπολογίσει κανείς τον αριθμό των νεκρών διότι τώρα στην πόλη δεν λειτουργεί τίποτα.

Οι Μονάδες μας που είναι στην Nikolayevka αυτή τη στιγμή συνεχίζουν τη μάχη απόλυτα περικυκλωμένες. Δεν έχουμε καμία επικοινωνία μαζί τους. Η Nikolayevka έχει αποκοπεί εντελώς από το Slavyansk. Τώρα, μια μεγάλη δύναμη τεθωρακισμένων κινείται από τον Νότο προς την Semyonovka , κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Kharkov-Rostov. Την ίδια στιγμή, ο εχθρός συνεχίζει αδιάκοπα τον βομβαρδισμό των πόλεων Nikolayevka και Semyonovka. Χθες, πυρπόλησαν τον θερμοηλετρικό σταθμό της Nikolayevka ο οποίος και κατέρρευσε.
Για να το θέσω ωμά, έχουμε να κάνουμε με μια απροκάλυπτη γενοκτονία. Προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της πολιτοφυλακής, ο εχθρός χρησιμοποιεί όλους τους διαθέσιμους τύπους οπλικών συστημάτων κατά του άμαχου πληθυσμού. Βλέποντας την καταστροφή και το θάνατο του άμαχου πληθυσμού, οι πολιτοφύλακες αρχίζουν να χάνουν τη θέλησή τους να συνεχίσουν τον αγώνα.
Θα ήθελα επίσης να σας πω , ότι στο Slavyansk δεν υπάρχει ούτε ένας Τσετσένος, ούτε ένας μισθοφόρος. Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος εδώ που να μην έχει έρθει με την βούλησή του. Αν πριν η ποσόστοση των ντόπιων μαχητών ήταν της τάξης του 90% , τώρα είναι στο 95%. Εκτός της δικής μας φρουράς, υπάρχουν αρκετές δεκάδες ανθρώπων που ήρθαν από τη Ρωσία.

Η πλειοψηφία, η συντριπτική τους πλειοψηφία αφορά πολίτες της Ουκρανίας και μάλιστα στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι κάτοικοι του Donbass. Αυτοί είναι άνθρωποι που συνειδητά πήραν τα όπλα για να υπερασπιστούν τα σπίτια τους, τις οικογένειές τους, την πατρίδα τους. Για να υπερασπισθούν τη γλώσσα τους και τον πολιτισμό τους. Για να υπερασπισθούν τη Ρωσία που ποτέ δεν διαχωρίστηκαν από αυτήν. Θεωρούς τους εαυτούς τους Ρώσους και θέλουν να ζούν στη Ρωσία . Αυτό το δικαίωμά τους , τους το υφάρπαξαν από παλιά. Τώρα, προσπάθησαν να ανακτήσουν αυτό τους το δικαίωμα και η Ρωσία δεν τους βοηθάει να επανενωθούν με τους δικούς τους ανθρώπους, με αυτούς που ανήκουν στη μεγάλη Ρωσική Οικογένεια.
Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς και να αποδεχθεί, ότι εδώ και τρεις μήνες τώρα ( κλείνουμε 3 μήνες τώρα από τότε που ήρθαμε στο Slavyansk για να βοηθήσουμε τον τοπικό πληθυσμό να υπερασπισθεί τα δικαιώματά του) καμία πραγματική βοήθεια δεν έφτασε. Δεν ισχυρίζομαι ότι η Ρωσία δεν βοηθά. Μια τεράστια ροή ανθρωπιστικής βοήθειας, εξοπλισμού, και στολών μας έρχεται μέσα από δίκτυα ιδιωτών .
Αλλά, αυτό, που απελπισμένα χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή δεν έρχεται.
Σας παρακαλώ να καταλάβετε, ότι ακόμη και αν λάβουμε 2 ή 4 ή 10 τανκς, και 5 ή 6 πυροβολικά, ακόμη και αν ένα αεροπλάνο πετάει εδώ για μια φορά, δεν θα έχει απολύτως κανένα αποτέλεσμα. Όταν ο ουκρανικός στρατός κάνει ανακωχή είναι για να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του και να οργανώσει την πλήρη κινητοποίησή του.
Αυτή τη στιγμή πάνω από 60 βαριά πυροβολικά συστήματα έχουν εντοπισθεί στην Semyonovka στο Slavyansk στο Kramatorsk. Δύο δωδεκάδες πολλαπλών πυραυλικών συστημάτων εκτοξευσης (MLRS) συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Grad, Uragan και Smerch. Βαρέων όλμων. Όλα αυτά έχουν σημειωθεί εδώ. Ο εχθρός έχει τόση πυρομαχικά- τόσα δεν είχαμε ούτε εμείς στην Τσετσενία. Στην εποχή μας, δεν είχαμε τόσους πολλούς όλμους. Και όλο αυτό το πυροβολικό σύστημα μας βομβαρδίζει ακατάπαυστα. Φάλαγγες τους ανεφοδιάζουν ασταμάτητα. Τους μεταφέρουν όλο και περισσότερο οπλισμό.
Και το σύνολο του πυροβολικού αυτό είναι βομβαρδισμός μας χωρίς στάση. Οι φάλαγγες των τεθωρακισμένων ανεφοδιασμού καταφθάνουν συνεχώς. Τους μεταφέρουν όλο και περισσότερο εξοπλισμό. Από το Kharkov μας επισκευάζουν με επιμέλεια δώδεκα τεθωρακισμένα οχήματα. Έχουμε χτυπήσει ένα ή δύο τεθωρακισμένα την ημέρα. Τίποτα περισσότερο. Ο εχθρός είναι ικανός να αυξάνει τις δυνάμεις του πιο γρήγορα από το να τις δαπανά . Όχι απλά γρήγορα μα πολύ πιο γρήγορα.
Εάν η Ρωσία δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει έναν άμεσο τερματισμό της φωτιάς και την πραγματοποίηση μιας ανακωχής, ή εάν δεν προχωρήσει με ένοπλες δυνάμεις για την προστασία μας, για την προστασία του ρωσικού λαού που βρίσκεται εδώ και που αποτελεί μέρος του ρωσικού έθνους, τότε θα εξολοθρευθούμε.
Θα εξολοθροθευθούμε μέσα σε μια εβδομάδα το πολύ δύο. Και το Slavyansk θα είναι το πρώτο που θα εξολοθρευθεί μαζί με τους ακόμα πολυάριθμους κατοίκους του. Περίπου 30 000 κάτοικοι που μένουν εδώ.
Μου ζητείται να αναλάβω την ευθύνη για τον θάνατό τους. Και για τον θάνατο της ταξιαρχίας που τελεί υπό τις εντολές μου. Είμαστε έτοιμοι να αγωνισθούμε. Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε. Αλλά δεν θέλουμε να πεθάνουμε άσκοπα θαμμένοι κάτω από τα ερείπια της πόλης των ανθρώπων που πίστεψαν σε εμάς.
Ορισμένοι εκτιμούν ότι έχω πανικοβληθεί, ότι είμαι νευρικός. Ναι, είμαι νευρικός. Κάθε μέρα, στρατιώτες μου πεθαίνουν. Τα νοσοκομεία ξεχειλίζουν με τραυματίες. Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις τα παιδιά σου χωρίς πόδια, να σπαράσσονται από την έκρηξη των οβίδων.
Θα συνεχίσουμε τη μάχη.
Αλλά χρειαζόμαστε απελπισμένα βοήθεια.»

dimpenews.com

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria