ΔΕΗ: Επιστράτευση των απεργών αποφάσισε η κυβέρνηση

Αρχική » Διάφορα » ΔΕΗ: Επιστράτευση των απεργών αποφάσισε η κυβέρνηση

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη ανακοίνωσε επισήμως ότι η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης. Φωτόπουλος: Να σκίσουμε τα φύλλα πορείας.

Απο ώρα σε ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η επίδοση των φύλλων πορείας στους απεργούς της ΔΕΗ μετά την απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική τους επιστράτευση.

Μιλώντας στο thetoc o αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Αντώνης Αναγνώστου είπε ότι είναι προσωπική απόφαση κάθε
εργαζόμενου αν θα παρουσιαστεί στην εργασία του.

«Να σκίσουμε τα φύλλα πορεία, γιατί χωρίς εμάς… γρανάζι δεν γυρνά. Χωρίς εμάς δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια» είπε ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νικος Φωτόπουλος.

Το σωματείο Σπάρτακος ανακοίνωσε μεν συνέχιση των κινητοποιήσεων, με την επισήμανση όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επιστρέψουν στην εργασία τους, όταν παραλάβουν τα δελτία επίταξης.

Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην διοργάνωση συλλαλητηρίων με κορύφωση την Τετάρτη έξω από τη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Επίσης, συνδικαλιστικά στελέχη σημειώνουν με νόημα ότι δεν πρόκειται για αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ αλλά και των τοπικών κοινωνιών που «θίγονται» από την πώληση της «μικρής ΔΕΗ».
Το χρονικό της επιστράτευσης

Η επιστράτευση που στην ουσία είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στα μέσα της εβδομάδας ανακοινώθηκε το πρωι του Σαββάτου από τον κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βουλτεψη. «Εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους.Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ, μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης, η κυρία Βούλτεψη είπε πως «οι εργαζόμενοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία πάνε για δουλειά, πέρα από τους ομήρους κάποιων συνδικαλιστών που αποφάσισαν τώρα να πάνε στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ». «Ενα 35% απεργεί, εξαντλήσαμε το διάλογο», υποστήριξε και επεσήμανε: «Τι δουλειά έχει ένας συνδικαλιστής να αποφασίσει την πολιτική που θα ακολουθήσει μια εταιρεία;».
ΣΥΡΙΖΑ: Στο χακί η συγκυβέρνηση

Ο υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης καταγγέλλει την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που«ντύθηκε στο χακί», προσπαθώντας« με στρατιωτικού τύπου μέτρα να σταματήσει τον αγώνα τους ενάντια στην κατάτμηση και το ξεπούλημά της».
ΔΕΗ: 14 οι μονάδες εκτός λειτουργίας

Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωσης της επιστράτευσης από την κυβερνητική εκπρόσωπο η ΔΕΗ. ΑΕ γνωστοποιούσε με δελτίο τύπου ότι «η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ επέβαλε νέα μείωση της παραγόμενης θερμικής ισχύος, με αποτέλεσμα οι εκτός λειτουργίας θερμικές μονάδες (λιγνιτικές και Φυσικού Αερίου) να ανέρχονται πλέον σε 14 συνολικής ισχύος περίπου 3.700 MW, ενώ η Υδροηλεκτρικής ισχύς που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας παραμένει στα 900MW περίπου».

Παντως ο Διαχειριστής ανακοίνωσε ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν προβλέπονται διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Το ΦΕΚ της επιστράτευσης

thetoc
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια