Παραιτήθηκε ο ναζί πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιατσένιουκ - OlaDeka

Παραιτήθηκε ο ναζί πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιατσένιουκ

Παραιτήθηκε ο ναζί πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιατσένιουκ

Ο ακροδεξιός ναζιστής πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του, καταγγέλλοντας τη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού εν μέσω της οικονομικής κρίσης και της ένοπλης σύγκρουσης με τους αυτονομιστές αντάρτες στις ανατολικές ρωσόφωνες επαρχίες της χώρας.

«Ανακοινώνω την παραίτησή μου με δεδομένη τη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού και της παρεμπόδισης των κυβερνητικών πρωτοβουλιών», δήλωσε ο Γιατσένιουκ, καταγγέλλοντας «ένα πολιτικό και ηθικό έγκλημα».

Η διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού «θα έχει δραματικές επιπτώσεις για τη χώρα», προειδοποίησε ο ίδιος.

«Η κυβέρνησή μας δεν έχει απαντήσεις στις ερωτήσεις: “με τι θα πληρώσουμε αύριο τους μισθούς (…) πώς θα χρηματοδοτήσουμε τον στρατό”», δήλωσε ο Γιατσένιουκ απευθυνόμενος στους βουλευτές.

Επίσης ο ναζιστής πρωθυπουργός μαριονέτα του Βερολίνου, υπογράμμισε ότι δεν έχουν ψηφιστεί σημαντικοί νόμοι. «Ποιος θα ψηφίσει αντιλαϊκούς νόμους με τις εκλογές μπροστά του;», διερωτήθηκε.

«Είναι απαράδεκτο να ανταλλάσσουμε την τύχη της χώρας με στενά, πολιτικά συμφέροντα. Είναι ένα ηθικό και πολιτικό έγκλημα», επεσήμανε ο Γιατσένιουκ.

Νωρίτερα το κεντροδεξιό Ουντάρ (Γροθιά) του πρώην πυγμάχου Βιτάλι Κλίτσκο και το ναζιστικό Σβόμποντα (Ελευθερία) του Όλεγκ Τιαγκνιμπόκ ανακοίνωσαν ότι εγκαταλείπουν τον κυβερνητικό συνασπισμό ώστε να μπορέσουν να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές.

Ο Γιατσενιούκ ανήκει στο κόμμα Μπατκίβτσινα, της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο, το οποίο ήταν αντίθετο σε αυτή την κίνηση.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria