ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - OlaDeka

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή επισκέφθηκε την 1/07/2014 το Νοσοκομείο Καστοριάς και συνομίλησε με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και φορείς των εργαζομένων , προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της Δευτεροβάθμιας περίθαλψης στο Νομό μας.

Για άλλη μία φορά, διαπιστώθηκε η συρρίκνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών Υγείας, που παρέχονται στους πολίτες του Νομού μας.

Οι ελλείψεις προσωπικού, με βάση τα ήδη ελλιπή οργανογράμματα αλλά και με βάση τις πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό και υποδομές παραμένουν και επιτείνονται. Τμήματα συνεχίζουν να υπολειτουργούν εξαιτίας της ελλιπούς στελέχωσης και διατηρούνται σε λειτουργία μόνο χάρη στις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού.

Η μείωση των κονδυλίων συνεχίζεται, παρόλο που η ζήτηση υπηρεσιών αυξάνεται λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης και της παντελούς έλλειψης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μετά και από τη διάλυση των δομών του ΕΟΠΥΥ.

Οι δημόσιες δαπάνες, όπως παραδέχθηκε και ο νέος Υπουργός είναι πολύ κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, γεγονός , που οδηγεί σε επίπεδα υπηρεσιών «τριτοκοσμικών» χωρών.

Η χρόνια υποχρηματοδότηση και διασπάθιση των πόρων, οδήγησε σε ένα ελλιπές Εθνικό Σύστημα Υγείας , που με την επιπρόσθετη εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών απειλείται με πλήρη κατάρρευση.

Έτς,ι θα επιτευχτεί πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή χώρα η διάλυση του εθνικού συστήματος Υγείας, κάτι που ούτε η φονταμενταλίστρια του νεοφιλελευθερισμού Μάργκαρετ Θάτσερ δεν κατάφερε να επιβάλει στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής στη λειτουργία του Δευτεροβάθμιου Νοσοκομείου στην ακριτική περιοχή μας θα είναι δραματικές, καθώς υπήρχαν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και πριν την εφαρμογή των μνημονίων.

Σαν Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς πιστεύουμε ότι:

α. Η διατήρηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής δικαιοσύνης .

β. Πιστεύουμε στην λειτουργία ενός δημοσίου συστήματος με Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Περίθαλψη με στρατηγικό σχεδιασμό σε επίπεδο περιφέρειας, με στόχο τη καθολική πρόσβαση των πολιτών στις αναγκαίες για τη διαφύλαξη και την προαγωγή της υγείας υπηρεσίες.

γ. Η υγεία είναι αναφαίρετο αγαθό και βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, που δεν προσδιορίζεται με μονεταριστικούς και τεχνοκρατικούς όρους.

δ. Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες της Καστοριάς σε ένα γόνιμο διάλογο με σκοπό της ανάδειξη των προβλημάτων και τη συζήτηση για την πολιτική πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με στόχο την ανασυγκρότηση των Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας.

Καλούμε τους πολίτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να προασπίσουν τις κοινωνικές δομές που κατέκτησαν με αγώνες χρόνων.
http://syrizakastoriasne.blogspot.gr/2014/07/blog-post_640.html

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria