ΣΥΡΙΖΑ:«Άδικο και διαβλητό το σύστημα μέσω Τράπεζας Θεμάτων»

Αρχική » Διάφορα » ΣΥΡΙΖΑ:«Άδικο και διαβλητό το σύστημα μέσω Τράπεζας Θεμάτων»

ΣΥΡΙΖΑ: Τεράστια και ποικίλα τα προβλήματα
«Άδικο και διαβλητό» χαρακτηρίζει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ το σύστημα προαγωγής στο Λύκειο, επαναφέροντας την πρότασή του για «πλήρη αποσύνδεση της απόκτησης του απολυτηρίου Λυκείου από την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση: «Ενώ τα αποτελέσματα των Προαγωγικών Εξετάσεων των μαθητών της Α’ Λυκείου, που διεξήχθησαν κατά 50% μέσω της Τράπεζας Θεμάτων, προμηνύουν ότι σε πολλές περιοχές 4 στους 10 μαθητές κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια τάξη, ένα νέο σκάνδαλο από τον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης επιτείνει τα τεράστια και ποικίλα προβλήματα αυτού του συστήματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας προχώρησε, μέσω παραχάραξης του προγράμματος των ενδοσχολικών εξετάσεων, στην εκ των προτέρων προετοιμασία των μαθητών και των μαθητριών με τα θεμάτων αυτών των εξετάσεων, με αποτέλεσμα να αριστεύσει το σύνολο του μαθητικού δυναμικού του συγκεκριμένου σχολείου.

Το περιστατικό αποδεικνύει ότι αυτό το σύστημα έχει ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας ως σκληρά ταξικό και εκπαιδευτικά διαβλητό.

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί, μαζί με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, να μην ισχύσει τη φετινή χρονιά το νέο σύστημα για την προαγωγή των μαθητών από την Α΄ στη Β΄ τάξη του Λυκείου και επαναφέρει την πρότασή του για την πλήρη αποσύνδεση της απόκτησης του απολυτηρίου Λυκείου από την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια