ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ:Βραδιά κλασικής μουσικής και ελληνικού τραγουδιού - OlaDeka

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ:Βραδιά κλασικής μουσικής και ελληνικού τραγουδιού

Βραδιά κλασικής μουσικής και ελληνικού τραγουδιού
Θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στην πόλη μας τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα σοπράνο Φλώρα Κύρου. Στο πιάνο συνοδεύει η πιανίστα και καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου μας Ανδρονίκη Αβάνη.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιουλίου & ώρα 8.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού .

Τιμή εισιτηρίου 5 €
Τα έσοδα θα διατεθούν για δράσεις στήριξης σε ευπαθείς ομάδες του δήμου μας. 
Χορηγοί επικοινωνίας οι ραδιοφωνικοί σταθμοί:  “ALPHA NEWS” & “ANTENNES FM”
Προπώληση εισιτηρίων 
Άργος Ορεστικό: βιβλιοπωλείο Βασιλείου Μήλιου Διοικητηρίου 32- τηλέφωνο 24670 43005 
Καστοριά: κατάστημα “Crystal – Ζωή”, Ερμού 17, τηλέφωνο 24670 27525
Βιογραφικό σημείωμα Φλώρας Κύρου 
Η Φλώρα Κύρου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έφυγε στην Αμερική με τους γονείς της, λίγους μήνες μετά την γέννησή της. Από τότε ζει στην Νέα Υόρκη. Αποφοίτησε από το μουσικό Λύκειο Fiorello LaGuardia for the Performing Arts, με άριστα, το 2009. Στη συνέχεια έγινε δεκτή με υποτροφία στο Mannes the New School for Music, ένα από τα μεγαλύτερα Ωδεία των ΗΠΑ. Σπουδάζει κλασική μουσική με την διάσημη σοπράνο Amy Burton και βρίσκεται στο στάδιο των μεταπτυχιακών της σπουδών.
Είναι μέλος της Αρχιεπισκοπικής χορωδίας της Νέας Υόρκης από το 2001. Έχει τραγουδίσει ως σολίστ σε συναυλίες που έχουν γίνει στη Μητροπολιτική Όπερα του Lincoln Center με τον Γιώργο Νταλάρα το 2003 για τους εορτασμούς τον Ολυμπιακών Αγώνων, στα Ηνωμένα Έθνη παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς τιμήν της Ολυμπιακής Φλόγας που πέρασε από την Νέα Υόρκη το 2004, στο Τάρπον Σπρίνγκς της Φλόριδας με τον Μάριο Φραγκούλη προς τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου το 2006, στο Μέγαρο Μουσικής Alice Tully Hall του Lincoln Center της Νέας Υόρκης το 2009, και στο Μέγαρο Μουσικής Carnegie Hall της Νέας Υόρκης το 2012 και το 2013.
Το καλοκαίρι του 2010 πήρε μέρος στο μουσικό πρόγραμμα La Lingua Della Lirica στην Ιταλία όπου έδωσε παραστάσεις στην Novalfeltria, Bologna, και Rimini. Toν Ιούνιο του 2011, έδωσε παραστάσεις στο Malibu της Καλιφόρνιας, όπου συνεργάστηκε με διεθνούς φήμης δασκάλους και τραγουδιστές της κλασικής μουσικής. Τον Ιούνιο του 2012 έδωσε παραστάσεις στην Γαλλία και συνεργάστηκε με τον φημισμένο τενόρο Michel Senechal. Τέλος, τον Ιούλιο του 2013 πρωταγωνίστησε στην όπερα “Διδώ και Αινείας” στη Χαβάη, παίζοντας τον ρόλο της Διδώς. Σήμερα συγχρόνως με τις μεταπτυχιακές της σπουδές εργάζεται στο Ελληνοαμερικάνικο σχολείο Αγ. Δημητρίου Αστορίας όπου μεταδίδει το πάθος της για τη μουσική και την Ελληνική γλώσσα. 
Βιογραφικό σημείωμα Ανδρονίκης Αβάνη 
Η Ανδρονίκη Αβάνη ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το πιάνο σε ηλικία 6 χρόνων.
Από το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας απέκτησε το  πτυχίο και το δίπλωμα πιάνου (τάξη Θ. Ρεπάνη) καθώς και το πτυχίο Αρμονίας (τάξη Π. Αποστολίδη). Από το Πυθαγόρειο Ωδείο Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης απέκτησε το πτυχίο Αντίστιξης (τάξη  Ν. Σολομωνίδη).
Συνέχισε τις πιανιστικές της σπουδές στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Μονάχου (Hochschule für Musik und Theater München) στη Γερμανία. Αποφοίτησε με το σολιστικό και το παιδαγωγικό δίπλωμα πιάνου (Prof. Franz Massinger), καθώς και με τον μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στην πιανιστική συνοδεία λυρικών τραγουδιστών της όπερας (Prof. Helmut Deutsch, Prof. Fritz Schwinghammer, Prof. Donald Sulzen). Έχει δώσει συναυλίες σε πόλεις της Ελλάδας και της Γερμανίας ως σολίστ, αλλά και συνεργαζόμενη με λυρικούς τραγουδιστές, με σύνολα μουσικής δωματίου, με ορχήστρες και φωνητικά σύνολα.
Παράλληλα με τη συναυλιακή της δραστηριότητα έχει εργαστεί σε μουσικές σχολές του Μονάχου ως καθηγήτρια πιάνου και μουσικής δωματίου. Στην Ανώτατη Ακαδημία του Μονάχου έχει εργαστεί ως πιανίστα-συνοδός λυρικών τραγουδιστών. Συνεργάστηκε με τις τάξεις των καθηγητών: Δάφνης Ευαγγελάτου, Wolfgang Brendel, Celine Dutilly, Gabriele Fuchs, Sylvia Greenberg, Frieder Lang.  Δίπλα στον Βαρύτονο Christian Gerhaher παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων.

Ζει στην Καστοριά. Διδάσκει στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας και στο Δημοτικό Ωδείο Άργους Ορεστικού.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria