ΣΕΓ:“Περαιτέρω προτάσεις για την ενοποίηση του συνόλου των Συνδικαλιστικών Φορέων της Γουνοποιίας” - OlaDeka

ΣΕΓ:“Περαιτέρω προτάσεις για την ενοποίηση του συνόλου των Συνδικαλιστικών Φορέων της Γουνοποιίας”

Προς: Ελληνική  Ομοσπονδία  Γούνας
Κοινοποίηση: Μέλη Ελληνικής  Ομοσπονδίας  Γούνας
Σύνδεσμος  Γουνοποιών  Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας»
Σύνδεσμος  Γουνοποιών  Άργους  Ορεστικού & Περιχώρων
Σύνδεσμος  Γουνοποιών  Σιάτιστας
Σύλλογος  Λιανοπωλητών  Έτοιμων Ειδών

Γούνας

Πανελλήνιος Σύνδεσμος  Εκτροφέων  Γουνοφόρων Ζώων
Θέμα: “Περαιτέρω προτάσεις για την ενοποίηση του συνόλου των Συνδικαλιστικών Φορέων της Γουνοποιίας”
Αξιότιμοι Κύριοι,
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του για ενοποίηση των φορέων της γούνας καταθέτει περαιτέρω προτάσεις προκειμένου να ενισχυθεί η σχετική συζήτηση που στόχο έχει την κοινή συμπόρευση κάτω από έναν Φορέα. Οι προτάσεις μας αφορούν τα ακόλουθα θέματα: 1) Όνομα Φορέα 2) Έδρα-Γραφεία 3) Περιουσιακά Στοιχεία- Υποχρεώσεις 4) Δράσεις- Εκθέσεις 5) Διοίκηση 6) Μέλη 7) Εγγραφή- Ετήσια Συνδρομή.
Όνομα Φορέα
 Το όνομα του νέου φορέα πρέπει να αντανακλά το στρατηγικό μας στόχο για προβολή της Ελληνικής Γουνοποιίας παγκόσμια, ως αναγνωρισμένο διεθνώς στοιχείο κουλτούρας-ποιότητας και πολιτισμού. Η χρησιμοποίηση του στοιχείου αυτού, με τη δύναμη και το κύρος που το περιβάλλει θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάδειξη του προϊόντος και του Φορέα μας αλλά και την ενότητα Καστοριάς-Σιάτιστας.  Η ενοποίηση όλων σημαίνει ότι ξεφεύγουμε από τους τοπικούς προσδιορισμούς και εκφράζουμε όλους τους Έλληνες Γουνοποιούς από όπου και αν προέρχονται από όπου και αν δραστηριοποιούνται και έχουν την έδρα τους. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω προτείνουμε το όνομα του νέου φορέα να είναι: “Σύνδεσμος Γουνοποιών Ελλάδος”.
Έδρα- Γραφεία
Για την έδρα και τα γραφεία του νέου φορέα προτείνουμε τα ιδιόκτητα γραφεία  του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Προφήτης Ηλίας”.
3.Περιουσιακά Στοιχεία-Χρέη- Υποχρεώσεις
Ο νέος Φορέας θα αναλάβει τα χρέη και τις υποχρεώσεις των υπό συγχώνευση φορέων καθώς και όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία.
4.Δράσεις- Εκθέσεις
Ο νέος Φορέας αναλαμβάνει να υλοποιήσει όλες τις δρομολογημένες δράσεις του κλάδου (Διεθνείς Εκθέσεις) για το 2015 και να αποφασίσει με συναίνεση για αυτές του 2016. Εκτός από τις Διεθνείς Εκθέσεις Καστοριάς και Αθήνας προτείνουμε να διοργανωθεί στο τέλος της επόμενης σεζόν, Ιανουάριος 2016,ειδική εβδομάδα πώλησης (Outlet Week) στην Καστοριά και στη Σιάτιστα.
5 .Διοίκηση
Η θητεία της διοίκησης του νέου Φορέα θα είναι τριετής, με ετήσια εναλλαγή Προέδρου ειδικά για την πρώτη θητεία. Η εναλλαγή θα είναι η ακόλουθη:
1ο χρόνο Πρόεδρος προερχόμενος από τον Σύνδεσμος  Γουνοποιών  Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας»
2ο χρόνο Πρόεδρος προερχόμενος από τον Σύνδεσμο  Γουνοποιών  Σιάτιστας
3ο χρόνο Πρόεδρος προερχόμενος από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών
Θεωρούμε ότι η κυλιόμενη Προεδρία θα πρέπει να θεσμοθετηθεί και για το νέο φορέα, καθώς έχει πολλά θετικά όπως: μη προσωποποίηση της θέσης του Προέδρου, δυνατότητα ενεργοποίησης όλων των μελών, δημιουργία υγιούς συνδικαλιστικής κουλτούρας συνεργασίας, μη προώθηση προσωπικών στρατηγικών.
6 .Μέλη 
Δημιουργείται νέο μητρώο μελών στο οποίο σύμφωνα με το νόμο εγγράφονται μόνοι ενεργοί επιχειρηματίες γουνοποιοί.  
7 .Εγγραφή- Ετήσια Συνδρομή
Ο νέος Φορέας θα πρέπει είναι αυτοχρηματοδοτούμενος ώστε οι δράσεις που αναπτύσσει να έχουν τη μέγιστη απόδοση για τους συμμετέχοντες. Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να κοστολογηθούν πλήρως τα ετήσια έξοδα του νέου φορέα και με βάση των αριθμό των μελών που θα εγγραφούν  να  οριστούν και οι οικονομικές υποχρεώσεις των μελών. 
               Οι προαναφερόμενες προτάσεις του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών στόχο έχουν να αποτελέσουν τη βάση σχετικής συζήτησης για τον κλάδο και τους φορείς που τον εκπροσωπούν. Δεν αποτελούν προαπαιτούμενα ή κόκκινες γραμμές. Προσβλέπουμε σε μια ουσιαστική συζήτηση που θα αναδείξει όσα μας ενώνουν αλλά και όπως οι καιροί αλλά και η κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας απαιτεί.
                               Ο Πρόεδρος                                          Ο Γενικός Γραμματέας

                        Λαγγιώτης Θωμάς                                         Τζήμας Κωνσταντίνος
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria