Πρωτοφανές: Υπό κράτηση ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί

Αρχική » Διάφορα » Πρωτοφανές: Υπό κράτηση ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί

Πρωτοφανές: Υπό κράτηση ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί τελεί υπό κράτηση και ανακρίνεται για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο αθέμιτης άσκησης επιρροής, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Η είδηση είναι πρωτοφανής και κάνει το γύρο του κόσμου, καθώς είναι η πρώτη φορά που πρώην πρόεδρος της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας τίθεται υπό κράτηση.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας έφθασε στις 08.00 τοπική ώρα στην έδρα της κεντρικής διεύθυνσης της δικαστικής αστυνομίας στη Ναντέρ, έξω από το Παρίσι. Η υπηρεσία κατά της διαφθοράς της δικαστικής αστυνομίας έχει τη δυνατότητα να θέσει τον Νικολά Σαρκοζί υπό κράτηση και να τον ανακρίνει επί ένα 24ωρο, διάστημα που μπορεί να ανανεωθεί άπαξ.

Τη Δευτέρα είχε περάσει από ανάκριση και ο δικηγόρος του, Τιερί Ερζόγκ, όπως και δύο ανώτατοι δικαστικοί της γενικής εισαγγελίας του Εφετείου.

Οι δικαστικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, με την υποστήριξη του Τιερί Ερζόγκ, επεδίωξε να λάβει πληροφορίες από ανώτατο δικαστικό για έρευνα που αφορούσε το πρόσωπό του με αντάλλαγμα την εξασφάλιση υψηλού αξιώματος.
Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που άρχισε στις 26 Φεβρουαρίου, οι δικαστικές αρχές επιδιώκουν επίσης να εξακριβώσουν εάν ο Νικολά Σαρκοζί ενημερώθηκε παρανόμως για την τηλεφωνική του παρακολούθηση.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη σημειώνεται τη στιγμή που αναμενόταν η ανακοίνωση ότι ο Νικολά Σαρκοζί επιστρέφει στην πολιτική σκηνή, επιδιώκοντας να αναλάβει και πάλι την ηγεσία της Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP).

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια