Σαν σήμερα πριν από 45 χρόνια ο Νιλ Αρμστρονγκ και ο Εντουιν «Μπαζ» Ολντριν, πατούν για πρώτη φορά στη Σελήνη. Η μήπως όχι; - OlaDeka

Σαν σήμερα πριν από 45 χρόνια ο Νιλ Αρμστρονγκ και ο Εντουιν «Μπαζ» Ολντριν, πατούν για πρώτη φορά στη Σελήνη. Η μήπως όχι;

Στις 20 Ιουλίου του 1969 δύο μέλη της αμερικανικής διαστημικής αποστολής «Απόλλων 11», πατούν για πρώτη φορά στη Σελήνη.

O Νιλ Αρμστρονγκ και ο Εντουιν «Μπαζ» Ολντριν γράφουν ιστορία, καθώς είναι οι πρώτοι άνθρωποι που φτάνουν στη Σελήνη.

Το διαστημικό πρόγραμμα της NASA ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 1967. Στις 16 Ιουλίου όλα ήταν έτοιμα για το μεγάλο εγχείρημα.

Πάνω από 1.000.000 κόσμου, είχε συγκεντρωθεί στο ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλώριδας ενώ 700.000.000 υπολογίζονται ότι ήταν οι τηλεθεατές με την αγωνία να χτυπάει κόκκινο.

Αρχηγός της αποστολής ο Νηλ Αρμστρονγκ, κυβερνήτης της σεληνακάτου ο Εντουιν «Μπαζ» Ολντριν και κυβερνήτης του διαστημόπλοιου ο Μάικλ Κόλινς. Και οι τρεις έμπειροι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών και δοκιμασμένοι αστροναύτες.

Η εκτόξευση έγινε στις 17:32 ώρα Ελλάδας.

Και ενώ η αρχική διαδικασία κύλησε ομαλά, παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία. Το σύστημα πλοήγησης υπέστη βλάβη και ο Αρμστρονγκ άρχισε να πιλοτάρει το σκάφος με χειροκίνητο σύστημα. Τελικά, έχοντας καύσιμα μόνο για 30 δευτερόλεπτα, το προσελήνωσε οριακά!

Στις 04:56 ώρα Ελλάδος ο Αρμοστρονγκ πατάει το πόδι του στη Σελήνη.

«Ενα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα», είπε στο Κέντρο Ελέγχου του Χιούστον!

Τον ακολούθησε ο Ολντριν αναφωνώντας «Υπέροχη…Υπέροχη μοναξιά».

Τοποθέτησαν την αμερικανική σημαία και μια πλακέτα εκ μέρους όλης της ανθρωπότητας, που απεικόνιζε τα δύο ημισφαίρια και έγραφε: «Είμαστε άνθρωποι από τον Πλανήτη Γη, οι πρώτοι που πάτησαν το πόδι τους στη Σελήνη. Ήρθαμε με ειρηνικό σκοπό εκ μέρους όλης της ανθρωπότητας. Ιούλιος 1969 μ.Χ.».
«Αυτό δεν έγινε ποτέ. Ηταν στημένο»!

Η αποστολή ανθρώπου στη Σελήνη ήταν στημένη! Η αποστολή ανθρώπου στη Σελήνη δεν έγινε ποτέ! Αυτές είναι απόψεις ορισμένων ανθρώπων οι οποίοι ισχυρίζονται ότι κανένας άνθρωπος δεν πήγε στη Σελήνη και ότι όλα ήταν μια καλοστημένη χολιουντιανή παράσταση. Γιατί; Μα για να ανέβει το γόητρο της NASA που είχε πληγεί από τις διαστημικές επιτυχίες των Σοβιετικών.

Οι …δύσπιστοι έθεσαν από την πρώτη στιγμή τα ερωτήματα τους προς τη NASA, η οποία απάντησε:
Ποιός τράβηξε τη φωτογραφία των αστροναυτών καθώς εγκαταλείπουν τη Σελήνη;

Κάμερα που είχαν αφήσει στην επιφάνεια της Σελήνης και η οποία ελεγχόταν από τη Γη.
Πώς είναι δυνατόν να κυματίζει η σημαία που στήθηκε όταν οι αστροναύτες βρίσκονταν σε κενό αέρος;

Η σημαία είχε ένα κοντάρι τοποθετημένο οριζόντια στο πάνω μέρος, ώστε να βγει καλά στις φωτογραφίες. Οι αστροναύτες δεν το άνοιξαν τελείως και η σημαία έμεινε με μια πτυχή.
Γιατί δεν έλιωσε το φιλμ που χρησιμοποιήθηκε , όταν στην επιφάνεια της Σελήνης η θερμοκρασία φτάνει τους 138 βαθμούς Κελσίου;

Το φιλμ ήταν τοποθετημένο μέσα σε προστατευτικά μεταλλικά δοχεία, και όλος ο εξοπλισμός, όπως και οι αστροναύτες, ήταν επίσης κατάλληλα προστατευμένος. Επιπλέον, προσσεληνώθηκαν κατά τη σεληνιακή χαραυγή, οπότε η θερμοκρασία ήταν σημαντικά χαμηλότερη.
Οι σκιές δεν είναι παράλληλες, άρα υπήρχαν κι άλλες πηγές φωτός

Μπορεί οι σκιές να μην πέφτουν όπως θα περιμέναμε, αλλά άλλο η Σελήνη, άλλο η Γη. Η ανώμαλη επιφάνεια της Σελήνης δημιουργεί παράξενα εφέ· το σημαντικό όμως είναι ότι υπάρχει πάντα μόνο μία σκιά, γεγονός που υποδηλώνει μόνο μία πηγή φωτός, τον Ήλιο.
Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την επιφάνεια της Σελήνης δείχνουν έναν σκοτεινό ουρανό, αλλά το Διάστημα είναι γεμάτο αστέρια. Πού είναι τα αστέρια;

Το σεληνιακό τοπίο φωτίζεται από τον Ήλιο και η κάμερα τραβάει φωτογραφίες ενός ανθρώπου με λευκή (διαστημική) στολή. Είναι λοιπόν προγραμματισμένη σε μεγάλο διάφραγμα και υψηλή ταχύτητα- και τα απομακρυσμένα αστέρια είναι υπερβολικά αχνά για να φανούν.

Μήπως τελικά η αποστολή στο φεγγάρι ήταν μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που είδε και πίστεψε όλη η ανθρωπότητα;Συνωμοσιολογία, σενάρια και θεωρίες που ανθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο…

thetoc

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria