ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ 250.000$ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΒΙΖΟΝ ΣΕ ΦΑΡΜΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ - OlaDeka

ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ 250.000$ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΒΙΖΟΝ ΣΕ ΦΑΡΜΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ 250.000$ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΒΙΖΟΝ ΣΕ ΦΑΡΜΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΕ?

Το ρεπορτάζ που ακολουθεί αφορά στους νόμους και τις αρχές των ΗΠΑ. Στην Καστοριά ακόμη περιμένουμε να μάθουμε έστω και το παραμικρό για παρόμοια περίπτωση. Διαβάστε:

Οι αρχές της Καλιφόρνια ανακοίνωσαν χθες δύο εξτρεμιστών υποστηρικτών των διακαιωμάτων των ζώων για επίθεση που έγινε πέρυσι σε φάρμα βιζόν στο Ιλινόις. Στους Kevin Johnson (Oliff) και Tyler Lang έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων για συνωμοσία και και επίθεση σε επιχείρηση εκτροφής γουνοφόρων ζώων.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν και απ ότι δείχνουν τα στοιχεία μάλλον θα φορτωθούν και άλλες δύο παρόμοιες επιθέσεις σε φάρμες σε Αϊόβα και Ουισκόνσιν.

Η επίθεση στο οικογενειακό αγρόκτημα Rodighiero πραγματοποιήθηκε νωρίς τις πρωινές ώρες της 14ης Αυγούστου του προηγούμενου έτους.

Ο φαρμαδόρος διαπίστωσε ότι το σύνολο των 2.000 βιζόν του είχε απελευθερωθεί από τις εγκαταστάσεις των οποίων η περίφραξη είχε καταστραφεί, δύο οχήματα και οι εγκαταστάσεις της φάρμας βανδαλίστηκαν με σπρέι και γκράφιτι. Οι Johnson and Lang αντιμετωπίζουν ποινή έως και πέντε χρόνια στη φυλάκιση και 250.000 δολάρια πρόστιμο ανά επιδρομή.

Ο Michael Whelan,  εκτελεστικός Διευθυντής της Επιτροπής Γούνας ΗΠΑ, της επαγγελματικής οργάνωσης που εκπροσωπεί τη βιομηχανία εκτροφής βιζόν στις ΗΠΑ, επαίνεσε την επιβολή του νόμου.

 “Το FBI θα πρέπει να επικροτηθεί για τις προσπάθειές του κατά τη διάρκεια των τελευταίων εννέα μηνών. Οι εκτροφείς βιζόν που δέχθηκαν επίθεση το περασμένο έτος είχε ως αποτέλεσμα η ζωή τους να καταστρέφεται από περιπλανώνενους κακοποιούς. Αυτοί οι αυτοαποκαλούμενοι ήρωες, κατάφεραν να καταφέρουν εκατοντάδες φοβισμένα και αποπροσανατολισμένα ζώα να πεθάνουν από την έκθεση, την αφυδάτωση, τη θήρευση, ή να συνθλίβονται στους τοπικούς δρόμους από διερχόμενα αυτοκίνητα. “

Η επίθεση ήταν μία από τις πολλές που συνέβησαν στις μεσοδυτικές πολιτείες μέσα σε μια περίοδο δύο μηνών στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού.

«Είναι τραγικό. Οι σκληρά εργαζόμενες αγροτικές οικογένειες πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή, αλλά αυτοί οι αφελείς, νέοι άνδρες αντιμετωπίζουν τώρα κακουργήματα και χρόνια πίσω από τα κάγκελα, καταστρέφοντας ό, τι μπορεί να ήταν παραγωγική ζωή” δήλωσε ο Whelan . “Ελπίζω μόνο ότι εκείνοι που κηρύττουν τον εξτρεμισμό για τα δικαιώματα των ζώων και προωθούν αυτές τις πράξεις, κάποια μέρα να μάθουν τι κάνουν στη ζωή των ανθρώπων.”

Οι επιθέσεις σε εκτροφείς βιζόν στην επικράτεια του έθνους αντιμετωπίζονται ως πράξεις της εγχώριας τρομοκρατίας και διώκονται από την Ομοσπονδιακές αρχές στο πλαίσιο του Animal Enterprise Terrorism Act.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria