Με ρηματική διακήρυξη της κυβέρνησης Αττίλα θα πρέπει να πληρώσουμε άλλα 10 δις - OlaDeka

Με ρηματική διακήρυξη της κυβέρνησης Αττίλα θα πρέπει να πληρώσουμε άλλα 10 δις

ΤΟΣΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ!

Η κυβέρνηση Αττίλα απαιτεί από τους Έλληνες πολίτες πληρωμή φόρων 10 δις ευρω στο δεύτερο εξάμηνο του
2014!

Μάλιστα στο συμβόλαιο της νέας Γενικής Γραμματέως Εσόδων έχει μπει σχετική διάταξη που τις επιβάλλει να μαζέψει συγκεκριμένα έσοδα διαφορετικά θα είναι αποτυχημένη και θα έχει την τύχη του Χάρη Θεοχάρη!

Πρόκειται για την κυβέρνηση της οποίας ο αντιπρόεδρος απειλεί με ρηματική διακήρυξη στην Κύπρο, κάτι που είχε να συμβεί από το 1974 όταν ο Γκιζίκης έκανε κάτι παρόμοι στο Μακάριο, επειδή ο Αρχιεπίσκοπος του ζητούσε να αποσύρει τα ελληνικά στρατεύματα από το νησί.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, οι οποίοι αρνούνται να μεταρρυθμίσουν το χυδαίο πελατειακό κράτος έρχεται σαν κοινός νταβατζής να εκβιάαει φόρους 10 δις ευρώ την στιγμή που 2 εκατομμύρια τρομοκρατημένοι Έλληνες δεν έχουν υποβάλλει ακόμη φορολογικές δηλώσεις ενώ όλοι μαζί χρωστάμε 65 δις φόρους.

Δηλαδή η κατοχική κυβέρνηση που συντηρεί αλώβητους τους διορισμένους κομματικούς στρατούς έρχεται να απαιτήσει άλλα 10 δις κεφαλικών φόρων ως γνήσιος κατακτητής.

Την ίδια ώρα η τραβεστί αντιπολίτευση ψάχνει ανάμεσα στα μπλεγμένα μπούτια της τους 120 βουλευτές για να κάνει δημοψήφισμα.

Απέναντι στην κατοχική κυβέρνηση Αττίλα μια ανύπαρκτη, ανυπόληπτη και άσχετη αντιπολίτευση εξίσου κρατιστών.

Γράφει ο Στέλιος Κράλογλου στο Capital για την νέα ληστεία του κυβερνητικού Αττίλα>

Αντιμέτωποι με την πληρωμή φόρων που αγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ θα βρεθούν οι φορολογούμενοι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ειδικότερα από αυτόν τον μήνα αρχίζουν να τρέχουν οι προθεσμίες πληρωμής για τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων, το χαράτσι του ενιαίου φόρου ακίνητων και τα τέλη κυκλοφορίας:

Ειδικότερα, η φορο-καταιγιδα ξεκινά μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και μέχρι το τέλος του χρόνου θα καταφθάσουν στους φορολογούμενους:

Τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων που θα ενσωματώνουν έως και τέσσερις διαφορετικούς φόρους: τον φόρο για τα εισοδήματα του έτους 2013, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία θα επιβληθεί με συντελεστές 1% έως 4% στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης που θα επιβληθεί στους έχοντες αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και αεροσκάφη.

Το νέο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησία Ακινήτων που θα πληρώσουν περίπου 5 εκατ. νοικοκυριά Συγκεκριμένα, η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε έξι μηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι με τον νέο φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων φορολογούνται για πρώτη φορά τα αγροτεμάχια, οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι, ενώ αντίθετα απαλλάσσονται τα γεωργικά και κτηνοτροφικά κτίσματα (αποθήκες, μαντριά κ.λπ.). Η εκκαθάριση όλων των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) για τον υπολογισμό του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα πραγματοποιηθεί μέσα στο προσεχές διάστημα και τα ποσά του ΕΝ.Φ.Ι.Α. που θα προκύψουν θα πρέπει να εξοφληθούν σε έξι μηνιαίες δόσεις.

Τα τέλη κυκλοφορίας του 2015. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων δεν θα ταχυδρομήσει και φέτος τα σχετικά ειδοποιητήρια καθώς θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και θα εκτυπώσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια για την πληρωμή του διπλου χαρατσιού.

Τα συνολικά έσοδα που προσδοκά να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών από τις παραπάνω φορολογικές υποχρεώσεις υπολογίζονται περίπου σε 10 δισ. ευρώ όταν τα στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο δείχνουν ότι κάθε μήνα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αφήνουν απλήρωτους φόρους 1 δισ. ευρώ.

Επίσης μέχρι το τέλος του έτους έχουν προγραμματιστεί περίπου 300.000 φορολογικοί έλεγχοι αλλά και η αποστολή ειδοποιητηρίων e-mail για την εξόφληση οφειλών. Παράλληλα συνεχιζονται και οι «ηλεκτρονικές» δεσμεύσεις ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών του δημοσίου, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στα 2.500.000 πολίτες.

ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria