Oι ΗΠΑ απείλησαν την Βουλγαρία: “Παγώστε τον South Stream αλλιώς…”

Αρχική » Διάφορα » Oι ΗΠΑ απείλησαν την Βουλγαρία: “Παγώστε τον South Stream αλλιώς…”

Oι ΗΠΑ απείλησαν την Βουλγαρία: "Παγώστε τον South Stream αλλιώς..."

Nέα ωμή παρέμβαση είχαμε από τους Αμερικανούς στα εσωτερικά μιας ανεξάρτητης χώρας όπως η Βουλγαρία προειδοποιώντας την ότι θα επιβληθούν κυρώσεις εάν δεν “παγώσει” τον ρωσικό αγωγό South Stream. Είναι η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί δεν δρουν υπογείως ως συνηθίζουν αλλά με εντελώς απροκάλυπτο τρόπο, επιδιώκουν να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους υπεράνω των συμφερόντων της Βουλγαρίας.

Μετά τις απειλές της Ε.Ε. έρχονται οι Αμερικάνοι με πιο άκομψο τρόπο, προειδοποιώντας ότι αν οι Βούλγαροι δεν «παγώσουν» τον SOUTH STREAM θα υπάρξουν κυρώσεις…
Ο βουλγαρικός Τύπος του Σαββάτου έδωσε ευρεία δημοσιότητα στην ανακοίνωση, δια της οποίας “οι ΗΠΑ απείλησαν με κυρώσεις τους Βούλγαρους που βοηθάνε το σχέδιο South Stream,” όπως σχολιάζει σε χαρακτηριστικό τίτλο η εφημερίδα της Σόφιας «24 Ώρες».

Στην ανακοίνωση, υπογεγραμμένη από την Αμερικανίδα πρέσβη Μάρσι Ριζ απευθύνεται προειδοποίηση για πιθανή επιβολή κυρώσεων σε νομικά και φυσικά πρόσωπα της Βουλγαρίας, τα οποία συνεργάζονται με την εταιρία της Ρωσίας Stroytransgaz, που έχει αναλάβει την κατασκευή του βουλγαρικού τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.

Ως άμεση αφορμή για την προειδοποίηση παρουσιάζεται το γεγονός, ότι η ρωσική εταιρία έχει συμπεριληφθεί στη «μαύρη λίστα» των κυρώσεων της Ουάσιγκτον, που δημοσιεύτηκε στις 28 Απριλίου φέτος σαν απάντηση των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση, οι κυρώσεις επιβάλουν απαγόρευση σε κάθε επιχειρηματική συναλλαγή αμερικανικών φορέων με τη Strouytransgaz.Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε τον θυμό του επιχειρηματικού κόσμου στην Βουλγαρία, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους δήλωσαν “Οι ΗΠΑ να μην ανακατεύονται στις αποφάσεις για τον South Stream”

Η Marcie Ries είχε προειδοποιήσει τις βουλγαρικές εταιρίες “να αποφύγουν οποιδήποτε συνεργασία με εταιρίες και άτομα τα οποία έχουν υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ”.

Το σχέδιο του South Stream εμπλέκει 5 μεγάλες βουλγαρικές εταιρέιες και άλλες 100 μικρότερες! Οπότε γίνεται κατανοητό πόσο σημαντικό είναι το σχέδιο για την βουλγαρική οικονομια. Η Αμερικανίδα πρεσβειρα με τη δήλωση αυτή άφησε να εννοηθεί ότι οι Βουλγαρικές εταιρίες θα υποστούν κυρώσεις, άρα και η ίδια η Βουλγαρία. Στην Βουλγαρία οι επιχειρηματίες είναι κυριολεκτικά “πυρ και μανια” εναντίον των ΗΠΑ και ο καθηγητής ενέργειας Atanas Tasev δήλωσε ” Είναι πολύ εύκολο να λες κάνε αυτό ή κάνε εκείνο, ας μας πουν ακριβώς τι θελουν και ποια αμοιβή θα μας δώσουν ως αντάλλαγμα”

Μόνο που οι Αμερικανοί δεν δίνουν αμοιβές απλά καταστρέφουν όποιους βάζουν τα εθνικά τους συμφέροντα πάνω από τα δικά τους.Ήδη έχουν έτοιμο τον άνθρωπό τους και άνθρωπό της νύχτας,και πρώην πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ. Οι ΕΕ και οι ΗΠΑ επιστράτευσαν το κόμμα του GERB για να “πλαγιοκοπήσει” την κυβέρνηση του Πλάμεν Ορεσάρσκι όπως ακριβώς είχαν κάνει το 2008-2009 με το ΠΑΣΟΚ που ‘πλαγιοκόπησε’ τη ΝΔ για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Ο Μπόικο Μπορίσοφ, άτομο του βουλγαρικού υποκόσμου, κατάφερε και αναρριχήθηκε στην εξουσία σε μία πρωτοφανή πολιτική εξέλιξη από αυτές που μόνο στις ταλαίπωρες χώρες του μετακομμουνιστικού παραδείσουν συμβαίνουν.

Απόστρατος συνταγματάρχης των μυστικών υπηρεσιών και σωματοφύλακας του Τεοντόρ Ζίβκοφ χρημάτισε δήμαρχος Σόφιας από το 2005 έως το 2009 και πρωθυπουργός της Βουλγαρίας από το 2009 έως το 2013.

Η εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας και σωματοφυλάκων που δημιούργησε στο χαώδες περιβάλλον αμέσως μετά την πτώση του κομμουνισμού οι πολιτικοί του αντίπαλοι υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιούνταν ως “βιτρίνα” για παράνομες δραστηριότητες και εκβιασμούς οι οποίοι τελικά τον ανέδειξαν στον πολιτικό στίβο.

Υπήρξαν μάλιστα ταμπλόιντ εφημερίδες οι οποίες υποστηριζαν ότι όσο ο Μ.Μπορίσοφ ήταν πρωθυπουργός είχε τοποθετήσει συνεργάτες του στις ιδιωτικοποιημένες εταιρίες ηλεκτρισμού ως μέλη των διοικητικών συμβουλίων με στόχο την απομύζηση των κερδών τους.

Αυτό το σκάνδαλο οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησής του πέρσι, όταν εξεγέρθηκε ο βουλγαρικός λαός γιατί απλά δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα σε μια χώρα που μέχρι πριν λίγα χρόνια εξήγαγε ηλεκτρικό ρεύμα.

Τώρα ο Μ.Μπορίσοφ προχώρησε στην υποβολή πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης Ορεσάρσκι γιατί επιμένει να συνεχίσει την κατασκευή του South Stream αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικότερο: Οργανώνει ιδιωτικό Στρατό για να είναι έτοιμος να εφαρμόσει ότι έκανε ο Δεξιός Τομέας στην Πλατείας Ανεξαρτησίας του Κιέβου τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το σημαντικό είναι ότι συνεργάζεται στενά με το κόμμα των Τούρκων στην Βουλγαρία το DPC το οποίο εκπροσωπεί 600.000 Βούλγαρους τουρκικής συνείδησης και καταγωγής που κατοικούν στην άλλη πλευρά της οροσειράς της ελληνική Ροδόπης, στην επαρχία Κέρτζαλι.

Οι Αμερικανοί δεν αφήνουν τους λαούς να αποφασίζουν για τα συμφέροντά τους, και έχουν πάντα τους πρόθυμους, που θα αναλάβουν να παραδώσουν τις χώρες τους σε αυτούς. Κάτι που ζήσαμε στην Ελλαδα από πρώτο χέρι με την κυβέρνηση ΓΑΠ.

defencenet

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια