ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ HACKERS ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΝΑΡΑΔΕΣ - OlaDeka

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ HACKERS ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΝΑΡΑΔΕΣ

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟ  ΧΤΥΠΗΜΑ

Δεν είναι ένας δεν είναι δύο ούτε τρεις. Οι Καστοριανοί γουναράδες που έπεσαν θύματα hacking και κλοπής πλησιάζουν τους δέκα. Νέο κρούσμα επιχείρηση με γούνινα αξεσουάρ (γιακάδες κλπ).  Οι hackers στέλνουν e mail στους πελάτες των θυμάτων τους και τους κατευθύνουν σε λογαριασμούς τραπεζών που ελέγχουν οι ίδιοι. Περισσότερα για το τι
ακριβώς κάνουν ΕΔΩ
Η επιχείρηση που έπεσε θύμα πριν από λίγες ώρες δέχθηκε «πολλαπλό» χτύπημα. Οι ληστές hackers αφού εισχώρησαν στο εταιρικό e mail (δεν παίζει ρόλο αν είναι gmail, yahoo, ή e mail με το domain της επιχείρησης), βρήκαν συνομιλίες των υπεύθυνων της επιχείρησης με τους πελάτες τους. Εκεί αναφέρονταν στοιχεία των συναλλαγών και οι τραπεζικοί αριθμοί λογαριασμών των Καστοριανών όπου θα κατέθεταν τα λεφτά οι αγοραστές των προϊόντων.

Τότε επενέβησαν οι επιτήδειοι και δημιουργώντας έναν «καθρέφτη» του email της Ελληνικής γουνοποιιτικής επιχείρησης, υποδυόμενοι τους γουναράδες υπέδειξαν στον πελάτη έναν άλλο τραπεζικό λογαριασμό αναφέροντας ότι ο πρώτος λογαριασμός (που ήταν ο αυθεντικός) είναι λάθος!
Έτσι ο πελάτης βλέποντας ότι το e mail είναι ολόιδιο με αυτό που συνομιλούσε έως εκείνη την στιγμή, πεπεισμένος ότι μιλά με τον Καστοριανό προμηθευτή κατέθεσε το ποσό στον νέο λογαριασμό!

Και το σημαντικό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο παθών έγινε ταυτόχρονα  πολλαπλώς θύμα. Οι hackers έκαναν ακριβώς το ίδιο σε πολλούς πελάτες του (πέντε περίπου) ταυτόχρονα! Η κάθε περίπτωση αφορούσε συναλλαγές των πέντε χιλιάδων ευρώ περίπου.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Ακόμη και η ειδική υπηρεσία της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος σηκώνει τα χέρια ψηλά.

«Ακολουθήσαμε τα ίχνη τους και οδηγηθήκαμε σε ip Νιγηρίας! Η Νιγηρία είναι από τις χώρες που δεν έχουν υπογράψει συνεργασία σε θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος»
Παρ όλα αυτά πιστεύουμε ότι κάτι πρέπει να γίνει. Κατ αρχάς χρειάζεται αλλαγή στάσης από τους φορείς και τους ίδιους τους επιχειρηματίες. Πρέπει να σταματήσουμε να το βλέπουμε σαν ταμπού και να αρχίσουμε να μιλάμε. Να αντιμετωπιστεί το θέμα σε υψηλό επίπεδο και πιο σοβαρά. Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτάκουστο και είναι απαραίτητο να πάρει τις ανάλογες διαστάσεις σε επίπεδο ενημέρωσης. Αυτό που πρέπει να αναλογιστούν όλοι είναι ότι με τέτοιες πρακτικές, εξαφανίζεται η όποια αξιοπιστία των διαδικτυακών επικοινωνιών και συναλλαγών. Δεν είναι κάτι που αφορά λίγους γουνοποιούς. Αυτό πρέπει να τονιστεί στις αρχές. Επίσης θέλουμε να ρωτήσουμε το εξής: Οι λογαριασμοί που καταθέτουν τα ποσά οι απατημένοι πελάτες είναι γνωστοί σε αυτούς. Η interpol ή άλλες ανάλογες υπηρεσίες δεν μπορούν να μπουν στο…παιχνίδι? Τα ποσά πλέον δεν είναι κάτω του ορίου σοβαρότητας της κατάστασης. Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε αναφέρει ότι τα ποσά που χάθηκαν είναι αρκετά μεγάλα ΕΔΩ
Βέβαια ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓ προς τιμήν του ήταν ο μοναδικός που έδωσε σημασία στα γραφόμενα μας και μας επιβεβαίωσε σε συνεντεύξεις και δελτία τύπου μετέπειτα.
Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Η σκυτάλη πρέπει να περάσει και σε άλλα χέρια. 

Οι βουλευτές μας εκτός από το να επιδίδονται σε γυμναστικές ψευδοεπαναστάσεων και κομματικού γλυψίματος καλά θα κάνουν να ασχοληθούν και λίγο με την πραγματικότητα.
Και η πραγματικότητα είναι ότι οι πλαδαροί ποποί τους «διατηρήθηκαν» άμεσα ή έμμεσα και από το επάγγελμα της γούνας που είναι καλώς ή κακώς το κύριο αναπτυξιακό αντικείμενο της περιοχής εδώ και δεκαετίες. Θα πρέπει να ασχοληθούν με τα προβλήματα του και μάλιστα και με εκείνα που χρήζουν ειδικής πίεσης και διαχέιρισης.Άντε να δούμε…
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria