ΝΑFA -ΜΑΙΟΣ 14– Ρεκόρ προσφοράς (5,4 εκ.) με 100% πωλήσεις (μεγάλο φωτορεπορτάζ) - OlaDeka

ΝΑFA -ΜΑΙΟΣ 14– Ρεκόρ προσφοράς (5,4 εκ.) με 100% πωλήσεις (μεγάλο φωτορεπορτάζ)

Με ρεκόρ προσφοράς δερμάτων (5,4 εκ.), σημαντική συμμετοχή αγοραστών με 100% πωλήσεις και τις τιμές να παραμένουν σταθερές, αλλά και πτωτικές σε ορισμένα είδη, ολοκληρώθηκε η δεύτερη δημοπρασία της περιόδου της NAFA στο Τορόντο του Καναδά.

Η δημοπρασία χαρακτηρίστηκε ιστορική, καθώς πρόσφερε αριθμό ρεκόρ πώλησης δερμάτων (5,4 εκ.), ενώ και ο αριθμός των αγοραστών ήταν αρκετά ικανοποιητικός (350).

Ωστόσο, όμως, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην συμμετοχή των Ελλήνων αγοραστών, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός (περίπου 50), ενώ το αξιοσημείωτο είναι ότι προχώρησαν σε αγορές ρεκόρ δερμάτων, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά την εμπιστοσύνη τους στο δημοπρατήριο της NAFA, αποκτώντας τα ποιοτικότερα δέρματα στον κόσμο που προσφέρει το μοναδικό πλέον δημοπρατήριο στη Βόρεια Αμερική.

Ο ανταγωνισμός και τις 6 ημέρες της δημοπρασίας ήταν ιδιαίτερα έντονος, αποδεικνύοντας την μεγάλη ζήτηση από όλες τις αγορές, ενώ οι τιμές που κυμάνθηκαν ήταν σταθερές, ωστόσο, όμως σε ορισμένα είδη παρουσίασε πτώση.
Οι πωλήσεις -όπως ήταν φυσικό -ήταν 100%, με κύριους αγοραστές την Κίνα/ Χονκ-Κογκ (με καλή υποστήριξη από την Κορέα, τη Ρωσία, την Ελλάδα την Β. Αμερική και την Ιταλία.

Απίστευτη δύναμη και αγοραστική συμπεριφορά από τους Έλληνες
Η συγκεκριμένη δημοπρασία της NAFA πέρα από το γεγονός ότι πρόσφερε μία μεγάλη γκάμα προϊόντων, προσέλκυσε το ενδιαφέρον και πολλών Ελλήνων αγοραστών, καθότι το δημοπρατήριο της NAFA πρόσφερε ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας δέρματα και μάλιστα σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Ωστόσο, τις εντυπώσεις για μία ακόμη φορά΄ ‘’έκλεψε’’ η Ελλάδα, που συμμετείχε με 50 περίπου αγοραστές. Είναι γεγονός ότι οι Έλληνες αγοραστές (Καστοριά και Σιάτιστα) παρά το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, τόσο από την έλλειψη ρευστότητας όσο και από την προώθηση γουναρικών -εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην παγκόσμια αγορά- έδειξαν μια απίστευτη δύναμη, επενδύντας για μία ακόμη φορά στην ποιότητα, αγοράζοντας σημαντικές ποσότητες δερμάτων μινκ αλλά και άγρια.

Eίναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι οι Έλληνες αγοραστές επενδύουν ολοένα και περισσότερο στα Black NAFA αφού ομολογουμένως οι εκτροφείς της Βορ. Αμερικής παράγουν τα κορυφαία δέρματα παγκοσμίως.

Μεταξύ των εταιρειών που ξεχώρισαν με την παρουσία τους ηταν : Βογιατζής, Σιάμος-Τσιφλικιώτης, Δίτσιος, EGO (Σαλα-γιάννης), Tsoukas Bros, Βάρνης, Γκλιάγιας, Λαγγιωτης, EFD Papadopoulos, Κλετσίδης-Νανάς, Μιχαλόπουλος-Αζεμόπουλος, Καλλισθένης, Χατζής, Panidis, Σαριγιάννης, Κα-σάπης, Finezza, Τζήμας Κούστας, Μπείνης, Ντίνας, Ντίσιος και Βίσκος.

Αναμφίβολα το μοναδικό δημοπρατήριο πλέον στην στην Βόρειο Αμερική, η NAFA παραμένει ισχυρό καθώς η μεγάλη γκάμα των προϊόντων της, η υψηλή ποιότητα αλλά και η πολύ έμπειρη και ικανή ομάδα στελεχών της εγγυώνται στους πελάτες της και στην αγορά γενικότερα την πιο ασφαλή και σίγουρη επιλογή.

Ανησυχία και προβληματισμός για την συνέχεια…
Παρά τις πολύ δύσκολες και ανησυχητικές ήμερες που περνάει ο κλάδος της γουνοποιίας σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα, το δημοπρατήριο της NAFA κατάφερε να πωλήσει σχεδόν 100% των δερμάτων της και να εξασφαλίσει τις εισπράξεις αυτών που αγγίζουν το 90% της προηγούμενης δημοπρασίας.

Οι πολύ μεγάλες ποσότητες που υπάρχουν προς διάθεση στις μελλοντικές δημοπρασίες του Ελσίνκι και της Κοπεγχάγης το επόμενο διάστημα προκαλούν έντονη ανησυχία, καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξει πτώση των τιμών αλλά και προβληματισμός για το ποσοστό των πωλήσεων με δεδομένο ότι η Κίνα παρουσιάζει φέτος αδυναμία στις αγορές και παράλληλα η Ρωσία-Ουκρανία με τα γνωστά πολιτικό-οικονομικά προβλήματα…

Η Καστοριανή εταιρεία ‘’LANGIOTTI’’ για 2η συνεχόμενη χρονιά αγόρασε το κορυφαίο top-lot black Nafa Males

Το κορυφαίο top-lot το Black Nafa Male, μετά από ισχυρό ανταγωνισμό κατά-φερε και απέκτησε η καστοριανή εταιρεία LANGIOTTI, προς 1,920,00 $, που προερχόταν από το εκτροφείο του Patrick Collection Farm.

Επίσης oι Έλληνες είχαν και άλλες επιδόσεις σε αγορές Top-lot, όπως

– ABEL FURS (Σιάτιστα/Ντουμπάι ) Demi Brown Mink 310,00 $

– EFD Papadopoulos (Καστοριά) Silver Blue 220,00 $

– Yannis Beinis (Σιάτιστα/Ντουμπάι ) Pastel Mink 270.00 $

– Yannis Beinis (Σιάτιστα/Ντουμπάι ) Pearl Mink 220.00 $

ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria