Εκλογές τον Οκτώβριο αποφάσισε ο Σαμαράς. Απέτυχε η επιχείρηση αποστασίας - OlaDeka

Εκλογές τον Οκτώβριο αποφάσισε ο Σαμαράς. Απέτυχε η επιχείρηση αποστασίας

Η επιχείρηση εξαγοράς βουλευτών απέτυχε λόγω πολύ υψηλού κόστους!

ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ των εκλογών τον Οκτώβριο και της διαχείρισης της ήττας, φαίνεται να επιλέγει τελικά το Μαξίμου.
Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται το μπαράζ στοχευμένων παροχών σε επαγγελματικές κατηγορίες, που συνδέονταν με δεσμούς αίματος με τη Δεξιά όπως δικαστές, στρατός, αστυνομία, διπλωμάτες, αλλά και η εγκατάλειψη του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας.

Στο Μαξίμου ακολουθούν το δόγμα της καμένης γης, δηλαδή της παράδοσης στον Τσίπρα μηδενικού ταμείου και ελλειμματικών προϋπολογισμών, αφού οι παροχές στα ειδικά μισθολόγια θα ξεπεράσουν στην τελική τους φάση τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν, ότι με το μεγάλο αυτό κόλπο θα εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, περιορίζοντας στο ελάχιστο τα περιθώρια να ασκήσει κοινωνική πολιτική με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για τις σχέσεις του με το λαό και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Το επικίνδυνο παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση, έχει γίνει αντιληπτό και στις Βρυξέλλες αλλά κανείς πλέον δεν μπορεί ή δεν θέλει να το σταματήσει. Προφανώς στο σχέδιο για μια κυβέρνηση Τσίπρα η οποία θα βρίσκεται σε ομηρία, βολεύει διάφορα κέντρα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Βέβαια αυτοί που ονειρεύονται ένα διάλειμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θα απογοητευτούν. Εξ άλλου τον ίδιο ακριβώς σχεδιασμό έκαναν και το ΄81 για το ΠΑΣΟΚ, αλλά τελικά το Κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου κυριάρχησε για δεκαετίες στην πολιτική ζωή του τόπου.

Το τυχοδιωκτικό παιχνίδι του Μαξίμου, βρίσκει αντίθετους τόσο τους Καραμανλικούς βουλευτές, όσο και άλλες κεντρογενείς δυνάμεις της Δεξιάς, οι οποίοι πιστεύουν ότι προέχει το συμφέρον του λαού και του έθνους, απέναντι στους επικίνδυνους μικροκομματικούς σχεδιασμούς. Το όργιο παροχολογίας αποκλειστικά σε συστημικές επαγγελματικές ομάδες, την ώρα που ένα εκατομμύριο άνεργοι δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ από τον ΟΑΕΔ και πέντε ακόμα εκατομμύρια κόσμου βρίσκονται στα όρια της φτώχεια, μπορεί να πυροδοτήσει κοινωνικές εντάσεις και ανάφλεξη. Μια εξέλιξη που θα είχε καταστροφικές συνέπειες για το λαό και για τη χώρα. Οι στοχευμένες παροχές αποκλειστικά στους λεγόμενους πυλώνες του κράτους, υπονομεύουν ανοιχτά την κοινωνική συνοχή, ενώ καταστρέφουν και ό,τι έχει απομείνει απ’ την ιδιωτική οικονομία που θα κληθεί να πληρώσει και νέους φόρους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες που έχουν δημιουργήσει οι αναδρομικές αυξήσεις στα ειδικά μισθολόγια. Πάντως στο Μαξίμου επιμένουν στον κατήφορο και στη στρατηγική των πρόωρων εκλογών. Το σενάριο για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απ’ την παρούσα Βουλή έχει εγκαταλειφθεί, γιατί δεν βρίσκουν πρόθυμους αποστάτες.

Απέτυχε η επιχείρηση εξαγοράς βουλευτών
Η επιχείρηση εξαγοράς βουλευτών που παραπέμπει στη μαύρη περίοδο του ’65 ναυάγησε οριστικά. Οι παράγοντες που είχαν αναλάβει να βολιδοσκοπήσουν κάποιους απ’ τους ανεξάρτητους βουλευτές που εμφανίζονταν διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν την ψήφο τους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έπεσαν απ’ τα σύννεφα όταν άκουσαν τις απαιτήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους βουλευτές πρόβαλε απαίτηση για δέκα εκατομμύρια ευρώ ενώ οργιάζουν οι φήμες για τους όρους που έθεταν και κάποιοι άλλοι ενδιαφερόμενοι. Η επιχείρηση εξαγοράς είχε τεράστιο κόστος και κινδύνευε να τιναχθεί στον αέρα γιατί ακόμα και αν βρίσκονταν τα μαύρα χρήματα που ζητούσαν, ο αριθμός των πρόθυμων μαζί με τους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα ξεπερνούσε τους 172. Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη οι λομπίστες που είχαν αναλάβει να οργανώσουν το σχέδιο αποστασίας πάγωσαν κάθε διαπραγμάτευση, τουλάχιστον προς το παρόν. Ένας επιπλέον λόγος που επιβάλει την προσφυγή σε εκλογές, είναι η τραγική κατάσταση της οικονομίας και η εκτίναξη των κόκκινων δανείων στις τράπεζες. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να υπογράψει νέο μνημόνιο με τους δανειστές, αλλά και με την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τη Νέα Δημοκρατία, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θεωρείται απίθανο. Οι εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο αναγκάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε ετοιμότητα και γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας έκοψε τις καλοκαιρινές διακοπές βουλευτών και στελεχών. Ταυτόχρονα επιταχύνει τα ανοίγματα προς τους ανεξάρτητους βουλευτές και τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει ισχυρή και αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Βουλή.

kontranews.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria