Υπάρχουν παιδιά που πεινάνε σε σχολεία της Καστοριάς!!! - OlaDeka

Υπάρχουν παιδιά που πεινάνε σε σχολεία της Καστοριάς!!!

Κραυγή αγωνίας από τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που προχώρησαν την περασμένη εβδομάδα σε μία πολύ εποικοδομητική εκδήλωση, με κύριο ομιλιτή τον Μητροπολίτη Σιατίστης και Σισανίου, κ. Παύλο

Χρήσιμες συμβουλές για το ποια θα πρέπει να είναι η στάση τους απέναντι στα παιδιά, στις δύσκολες οικονομικά εποχές που διανύουμε, είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν γονείς και εκπαιδευτικοί, στην ημερίδα που διοργάνωσε ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς, με θέμα: “Η στάση της οικογένειας και του δασκάλου απέναντι στο παιδί στην εποχή της κρίσης”. Οι λόγοι για τους οποίους ο σύλλογος προχώρησε στην εν λόγω διοργάνωση δεν ήταν άλλοι από τον προβληματισμό που έχει δημιουργηθεί στους εκπαιδευτικούς κόλπους αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν και στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα κάποιοι μαθητές να εμφανίζουν ακόμη και φαινόμενα υποσιτισμού!

«Βλέπουμε στα πρόσωπά των παιδιών τον φόβο, την απελπισία και τη στενοχώρια, εξαιτίας μίας κατάστασης, για την οποία, προφανώς, δεν είναι υπεύθυνα. Πολλές φορές είμαστε κι εμείς σε απόγνωση γιατί δεν ξέρουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους μικρούς μας μαθητές», εξήγησε η πρόεδρος του Συλλόγου, Βάσω Μαλέα και πρόσθεσε: «Υπάρχουν παιδιά που πεινάνε, υπάρχουν παιδιά που δυσκολεύονται, οικογένειες που διαλύονται λόγω της οικονομικής κρίσης και γι’ αυτό προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και να στηρίξουμε την οικογένεια να σταθεί σε αυτή την κρίσιμη περίοδο».

Ομιλητής της ημερίδας ήταν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος, ο οποίος μίλησε στους παρευρισκόμενους για τις επιπτώσεις της κρίσης τόσο στην οικογένεια όσο – κυρίως – στα παιδιά.

«Το πρώτο που πρέπει να καταλάβουμε είναι το ποια είναι η κρίση. Διότι η κρίση είναι βαθύτατα ανθρωπολογική και δευτερευόντως οικονομική. Η ανθρωπολογική κρίση δημιούργησε, άλλωστε, όλες τις υπόλοιπες. Και κρίση δεν έχουμε τώρα, κρίση είχαμε τότε που νομίζαμε ότι δεν έχουμε και βαδίζαμε ολοταχώς προς το σήμερα», σημείωσε ο κ. Παύλος, υποστηρίζοντας πως είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος της οικογένειας, αλλά και του δασκάλου, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν τα παιδιά στις σύγχρονες δύσκολες απαιτήσεις.

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο Μητροπολίτης, είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσει κάποιος να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα, ειδικά αν δεν ξέρει τη …δομή του παιδιού. «Είναι σαν να επιχειρούμε να γιατρέψουμε έναν άνθρωπο, χωρίς να ξέρουμε ιατρική», είπε χαρακτηριστικά.ΣΕΝΤΡΑ

Κοινοποίηση
loading...
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria