Τέλος τα κλασικά ρολόγια της ΔΕΗ, έρχονται οι σύγχρονοι ψηφιακοί μετρητές - OlaDeka

Τέλος τα κλασικά ρολόγια της ΔΕΗ, έρχονται οι σύγχρονοι ψηφιακοί μετρητές

Τέλος τα κλασικά ρολόγια της ΔΕΗ, έρχονται οι σύγχρονοι ψηφιακοί μετρητές

Παρελθόν θα αποτελέσουν τα κλασικά ρολόγια της ΔΕΗ, καθώς αναμένεται ν’ αντικατασταθούν με σύγχρονους ψηφιακούς μετρητές.

Με τον τρόπο αυτό, η ΔΕΗ βάζει τέλος σε όσους τους διακόπτονταν η παροχή ρεύματος, λόγω απλήρωτων λογαριασμών και με διάφορες ευρεσιτεχνίες προσπαθούσαν να το επανασυνδέσουν έστω και προσωρινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου προκήρυξης για το πιλοτικό πρόγραμμα προμήθειας και εγκατάστασης 190.000 ψηφιακών μετρητών πανελλαδικά. Ο διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί τον Ιούλιο, κάτι που σημαίνει ότι οι πρώτοι μετρητές θα αρχίσουν να εγκαθίστανται προς τα τέλη του έτους.

Οι εν λόγω μετρητές αφενός θα δείχνουν στους κατόχους τους την κατανάλωση ρεύματος σε πραγματικό χρόνο, αφετέρου θα δώσουν τη δυνατότητα στη ΔΕΗ αλλά και στους ανταγωνιστές της να καθιερώσουν τα λεγόμενα πολυζωνικά τιμολόγια, με τρεις ή τέσσερις διαφορετικές ωρολογιακές ζώνες κατανάλωσης (σήμερα ισχύουν μόνο δύο, για την ημέρα και για τη νύχτα).

kontranews.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria