ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΕΞΗΓΕΙ ΜΕ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΚΟ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ - OlaDeka

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΕΞΗΓΕΙ ΜΕ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΚΟ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΕΞΗΓΕΙ ΜΕ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΚΟ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

ΔΕΚΟ-Ο θησαυρός των Ελλήνων. Εταιρείες αμύθητης αξίας, οι οποίες είναι αυτές που εκφράζουν την πρόοδο του ελληνικού λαού μέσα στον χρόνο. Αυτές οι εταιρείες είναι που μας χωρίζουν από την υπανάπτυξη και τον Μεσαίωνα. Αυτές οι εταιρείες είναι που δίνουν τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να καθορίζει μόνος του τη μοίρα του. Αυτές οι εταιρείες είναι που εκφράζουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του.


Αυτές οι εταιρείες είναι αμύθητης αξίας, γιατί απλούστατα δεν μπορούν να ξαναδημιουργηθούν. Κόστισαν δισεκατομμύρια την εποχή που δεν υπήρχαν δισεκατομμυριούχοι ιδιώτες σε κανένα σημείο του Πλανήτη. Κόστισαν δισεκατομμύρια μόνον για τις υποδομές τους, τη στιγμή που με τις απαλλοτριώσεις το κράτος έπαιρνε το απαιτούμενο κεφάλαιο σχεδόν δωρεάν από τον ελληνικό λαό. Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο δεν μπορεί σήμερα να “στήσει” από την αρχή έναν ΟΤΕ ή μια ΔΕΗ ή έναν ΟΣΕ.Γιατί; Γιατί, ακόμα κι αν διαθέτει τα τρισεκατομμύρια που απαιτούν οι υποδομές τους, δεν μπορεί να διαθέτει το κεφάλαιο για να τις στήσει. Ακόμα κι αν μπορεί να “σκάψει”, δεν μπορεί να βρει μια Ελλάδα ολόκληρη για να τη “σκάψει”.

Δεν υπάρχει εταιρεία στον κόσμο που να μπορεί να μπει σ’ αυτό το οποίο θεωρείται αγορά τους. Γιατί; Γιατί έχουν αποσβέσει τα κόστη τους και μπορούν να λειτουργούν μονοπωλια-κά ακόμα και σε συνθήκες απόλυτα ελεύθερης αγοράς. Σήμερα, ακόμα κι όταν τις “δένουν”, εξακολουθούν να είναι ασυναγώ-νιστες. “Δέθηκε” ο ΟΤΕ, για να μπορούν κάποια λαμόγια των επικοινωνιών να παριστάνουν τους εναλλακτικούς παρόχους.Πάνω στην υποδομή του ΟΤΕ παρέχουν αυτοί υπηρεσίες. Αναγκάζουν τον ΟΤΕ να είναι ακριβός, για να βγαίνουν αυτοί φτηνότεροι με τις δικές του υποδομές. Κάτι ανάλογο μεθοδεύουν και με τη ΔΕΗ, προκειμένου να τη “φάνε”. Κάποιοι θέλουν να παραστήσουν τους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, τη στιγμή που δεν διαθέτουν ούτε εργοστάσια παραγωγής ρεύματος ούτε πρώτη ύλη για να τα λειτουργήσουν αυτά και βεβαίως ούτε δίκτυο για να προσφέρουν το προϊόν τους.Πάνω στα δίκτυα της ΔΕΗ θα στήσουν παρασιτικές “φάμπρικες”.

Θα παράγουν ακριβό ρεύμα και θ’ αναγκάζουν τη ΔΕΗ να πουλά ακόμα ακριβότερα, για να την εξουθενώσουν. Θα αναγκάσουν το κράτος να τους δώσει ως πελάτες τις μεγάλες και ενεργοβόρες κρατικές επιχειρήσεις τύπου Λάρκο. Θα αναγκάσουν το κράτος να προπληρώσει ρεύμα ανύπαρκτο, ανύπαρκτων εργο-στασίων, για να μπορέσουν να τα “στήσουν”. Ποιος είναι ο απώ-τερος στόχος τους; Να στερήσουν έσοδα από τη ΔΕΗ, ώστε σε κάποια στιγμή να της “φάνε” τα εργοστάσια.

Δεν μπορεί να υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία, όταν ιδιώτες ελέγχουν αυτού του είδους τις εταιρείες. Γιατί; Γιατί απλούστατα αυτές οι εταιρείες δεν παράγουν ούτε κάλτσες ούτε βραχιόλια. Αυτές παράγουν δημόσια αγαθά. Αγαθά, τα οποία έχει απόλυτη ανάγκη ο λαός και άρα μπορεί να εκβιαστεί.Πώς θα υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία, όταν κάποιος ιδιώτης ελέγχει την ενέργεια ή τις τηλεπικοινωνίες μέσα σε μια χώρα και άρα μπορεί να εκβιάζει τόσο τον λαό όσο και τις κυβερνήσεις του. Πώς θα υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία, όταν κάποιος ιδιώτης θα αποφασίζει ποιος ιδιώτης παραγωγός θα είναι ανταγωνιστικός και άρα θα επιβιώσει και ποιος όχι?

Όποιος πουλάει τέτοιες επιχειρήσεις, πρέπει να γνωρίζει ότι κινδυνεύει. Κινδυνεύει με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Κινδυνεύει να γίνει ένα αιωρούμενο “διακοσμητικό” στην Πλατεία Συντάγματος.
Σχόλιο του Β.Αποστολίδη
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria