ΚΚΕ-ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων – Για τη διδασκαλία της θεατρικής αγωγής στα δημοτικά σχολεία.

Αρχική » Διάφορα » ΚΚΕ-ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων – Για τη διδασκαλία της θεατρικής αγωγής στα δημοτικά σχολεία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 28927/27-2-2014/Γ1 το μάθημα της θεατρικής αγωγής θα μπορούν να το διδάσκουν και εκπαιδευτικοί Π.Ε. 70 (δάσκαλοι) όπου δεν υπάρχει δυνατότητα στελέχωσης του σχολείου με εκπαιδευτικούς του κλάδου Π.Ε.32 (Θεατρικών Σπουδών) ή εκπαιδευτικούς του

κλάδου 18.41 (Δραματικής Τέχνης). Μάλιστα, με βάση την εγκύκλιο, οι δάσκαλοι που θα διδάξουν το μάθημα δεν είναι απαραίτητο να έχουν κάποια σχέση με αυτό, αφού αναφέρεται ότι  απλά μπορεί να ληφθεί υπόψη αν έχουν κάποια προσόντα (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, σεμινάρια κλπ)!

Η εξέλιξη αυτή, από τη μία υποβαθμίζει το μάθημα της θεατρικής αγωγής και από την άλλη βάζει στο στόχαστρο και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς ΠΕ 32 ή τους εκπαιδευτικούς του κλάδου 18.41, αφού με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση χτυπά το δικαίωμα τους στη δουλειά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί Θεατρικής Αγωγής και καλλιτεχνικών μαθημάτων ούτε μόνιμοι είναι, ούτε οργανικές θέσεις έχουν.
Αποδείχνεται και με όλη την παρέμβαση της κυβέρνησης ότι στοχεύει απλά σε ασυνάρτητες συγκολλήσεις για εκγύμναση των μαθητών σε δεξιότητες, που ακυρώνουν την όποια συμβολή μπορούν να έχουν τα καλλιτεχνικά μαθήματα στην ολόπλευρη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων.
Στο σημερινό σχολείο, για να εξασφαλιστεί το στοιχειώδες δικαίωμα των παιδιών στην αισθητική αγωγή, πρέπει οι εκπαιδευτικοί καλλιτεχνικών μαθημάτων να μονιμοποιηθούν άμεσα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να γίνουν επιπλέον προσλήψεις με κατοχυρωμένο το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει: 
Για να εξασφαλίσει το δικαίωμα των θεατρολόγων και των άλλων εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών μαθημάτων στη δουλειά με βάση το πτυχίο τους;
Για να εξασφαλίσει το δικαίωμα των παιδιών στην διδασκαλία, επαφή και αγωγή μέσω της συγκεκριμένης τέχνης από επιστημονικά ειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό;

Οι βουλευτές 
Γιάννης Γκιόκας
Ελένη Γερασιμίδου
Χρήστος Κατσώτης
Γιώργος Λαμπρούλης
Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια