Επιστολή προς ΣΥΡΙΖΑ για τους γουναράδες - OlaDeka

Επιστολή προς ΣΥΡΙΖΑ για τους γουναράδες

Προς: Πρόεδρο Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και Εκτελεστική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ.

Κύριοι,

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς εξέφρασε θέσεις υπέρ του αιματοβαμμένου εμπορίου της γούνας, όπως βέβαια και τα πρώην μεγάλα κόμματα της συγκυβέρνησης καθώς και άλλα μικρότερα.

Θεωρούμε όμως, ότι ο κόσμος που σας ψήφισε και σας έδωσε την πρωτιά, ανάμεσα δε σε αυτόν και χιλιάδες πολίτες που ασχολούνται με την προστασία και τα δικαιώματα των Ζώων, περίμενε και περιμένει την ποιοτική διαφορά από την Ριζοσπαστική Αριστερά, όπως χαρακτηρίζετε το κόμμα σας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ανωτέρω οργάνωσή σας προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις καθώς, αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, θα βρούμε και άλλα βίντεο με θέσεις, που εξοργίζουν τους Έλληνες φιλόζωους πολίτες.

Είναι γνωστό ότι σε προεκλογικές εκστρατείες η ψηφοθηρία ασκείται από όλους ανεξαρτήτως ιδεολογίας και στο σημείο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφέρει από τα άλλα “παραδοσιακά” και παρηκμασμένα πλέον κόμματα.

Μπορεί δε τοπικά (αυτοδιοικητικές εκλογές, εκλογές συνδικαλιστικών σωματείων κλπ ) οι πρακτικές αυτές να πιάνουν τόπο, όμως στο σύνολό τους ανά την Ελλάδα (εθνικές εκλογές) οι φιλόζωοι έχουν μία μεγάλη δύναμη που καλό είναι να μην σας διαφεύγει. Σας δηλώνουμε ρητά ότι οι θέσεις που εκφράστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς μας βρίσκουν παντελώς αντίθετους και σε κάθε περίπτωση μη αλλαγής τους, θα αναγκαστούμε να εναντιωθούμε σε εθνικό επίπεδο.

Η Φιλοζωική Κοινότητα απαριθμεί 1.500.000 πολίτες και εθελοντές στρατευμένους στην προστασία και τα δικαιώματα των ζώων, θεωρούμε δε, ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και δη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν μπορεί να προβάλει θέσεις αναχρονιστικές και κάθε άλλο ριζοσπαστικές στα θέματα των ζώων.

Διαβάσαμε με ικανοποίηση τις θέσεις και απόψεις του κου Θέμη Δημητρακόπουλου, μέλους προφανώς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν αρκεί .

Επιθυμούμε να ενημερωθούμε για το ποια είναι η επίσημη θέση του κόμματός σας για την χρησιμοποίηση εκατομμυρίων ζώντων ζώων και μάλιστα κάτω από βάρβαρες και βασανιστικές συνθήκες γδαρσίματος αυτών εν ζωή, προκειμένου να ικανοποιηθεί η ματαιοδοξία του ανθρώπου.

Αντιλαμβανόμαστε βεβαίως, ότι κάποιοι άνθρωποι και οι οικογένειές τους πρέπει να επιζήσουν αλλά όχι βασανίζοντας άλλες ζωές.

Είναι νωπά στην μνήμη μας τα γεγονότα στις Σκουριές, όπου και εκεί διάφορες ομάδες που επιζούν από τα λατομεία και βέβαια οι επιχειρηματίες των λατομείων χρυσού παραβλέπουν την καταστροφή του περιβάλλοντος χάριν οικονομικών ωφελημάτων και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και της τοπικής κοινωνίας ήταν απολύτως κατανοητές και σεβαστές.

Κάτι αντίστοιχο περιμένουμε από εσάς και για τις κόκκινες βιοτεχνίες γούνας στην Καστοριά και αλλού.

Μπορείτε άραγε να σκεφτείτε, αν επεκτείνουμε την άποψη, ότι πρέπει κάποιοι να επιβιώνουν εις βάρος της ζωής κάποιων άλλων και σε άλλες πλευρές της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, τι μπορεί να σημαίνει αυτό και που μπορεί να οδηγήσει;

Ας μην κρατάμε λοιπόν δύο καλάθια ανάλογα με το τι συμφέρει την εκάστοτε φορά, διότι έτσι δεν κάνετε την ειδοποιό διαφορά με τα άλλα κόμματα, όπως διακηρύσσετε σε όλους τους τόνους.

Ως κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πιθανότατα αύριο Κυβέρνηση αυτής της καθημαγμένης χώρας οφείλετε να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας εναλλακτικές μορφές και να επιχορηγήσετε, ως Κυβέρνηση, προγράμματα ανάπτυξης στην περιοχή Καστοριάς και αλλού που δεν θα βασίζονται στο αίμα και στο βασανισμό αθώων έμβιων.

Μια επίσκεψη στον κόσμο του ίντερνετ για το τι συμβαίνει στα καλά φυλασσόμενα ενδότερα αυτών των επιχειρήσεων είναι αρκετό για να αντιληφθείτε περί τίνος πρόκειται και να αναρωτηθείτε ποιος είναι τελικά το κτήνος..

Ο σεβασμός της διαφορετικότητας πρέπει να αφορά κάθε ζωή, δίποδη ή τετράποδη και δεν θα πρέπει να είναι δικαίωμα του ανθρώπου αλλά κάθε συναισθανόμενης ζωής, του αέρα, της θάλασσας και της ξηράς.

Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία,

Για την

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία & την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων

            Η Πρόεδρος                           Η Αντιπρόεδρος                      Η Γραμματέας

Αναστασία Μπομπολάκη        Μάριζα Χριστοδούλου            Μαρία Χουστουλάκη

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria