Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ - OlaDeka

Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

ΤΟΥ ΦΑΙΔΩΝΑ ΓΙΑΓΚΙΟΖΗ
Στα συνολικά 43 κόμματα που πήραν μέρος στις ευρωεκλογές οι «Μακεδόνες» του «Ουράνιου Τόξου» κατέλαβαν την 33η θέση. Στους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών 5.745 άτομα διά της ψήφου των δήλωσαν «Μακεδόνες».

Ετσι, λοιπόν, αθόρυβα, συστηματικά και με χρηματοδότηση από την Αυστραλία, τον Καναδά και τα Σκόπια, οι εδώ «Μακεδόνες» μέσα στη Μακεδονία «πατεντάρουν» πλέον την ιδεολογική και εθνική τους ταυτότητα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με αυτό το ποσοστό των ψηφοφόρων τους 0,10 (το 2009 πήραν 0,09) θα κινούνται πλέον νόμιμα, ναι νόμιμα η Κρατική Ελληνική Τηλεόραση θα τους δίνει το βήμα της για να ενημερώνουν την κοινή γνώμη –όπως έγινε την παραμονή των εκλογών– ότι καταπιέζονται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Τι ακριβώς όμως είπαν για όσους αναγνώστες δεν τους άκουσαν; Είπαν:

«Ελληνες, εσείς που μας βλέπετε, διαμαρτυρόμαστε έντονα προς την κοινή γνώμη της Ευρώπης, ότι στην Ελλάδα καταπατώνται τα εθνικά μας ιδεώδη, οι παραδόσεις, τα μουσικά μας ακούσματα…

»Η Ελλάδα καταπατάει τα δίκαια των Μακεδόνων… έχει αλλάξει τα ονόματα στις πόλεις μας στη Μακεδονία, στα ποτάμια, στις λίμνες… καταπατάει τις ελευθερίες μας και δεν μας αφήνει να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Μακεδόνες, όπως ήταν οι πατεράδες και οι παππούδες μας».

Αυτή λοιπόν είναι η «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα, που ξαφνικά θέλει ν’ αποσχισθεί από τη Μακεδονία. Να λοιπόν που στην ορολογία του Αστερίξ αποκτήσαμε ένα ακόμη γαλατικό χωριό. Από τους πέντε επίδοξους ηγετίσκους που εμφανίστηκαν στη ΝΕΡΙΤ, μας ανακοίνωσαν στα «σλαβομακεδονικά» το Μανιφέστο τους με φιλοδοξίες να μπουν στο Ευρωκοινοβούλιο, τους δύο τους γνωρίζω από την Αριδαία και τον τρίτο ως μεταφραστή στα Σκόπια για αρκετό χρονικό διάστημα. Πού διαφωνώ μαζί τους;

Στην αρχή της δεκαετίας του 1990, όταν πια άρχισε ο εμφύλιος στη Γιουγκοσλαβία, διατείνονταν ότι στους νομούς που προανέφερα υπάρχει «μακεδονική μειονότητα» 50.000 ψυχών. Μάλιστα, τότε, καλούσαν στην Πέλλα και την Καστοριά τον Αμερικανό πρόξενο –όπως κι έγινε με τον Ντέιβιντ Μπλάντφορντ– για επίσημες συνομιλίες. Τα πρόσφατα αποτελέσματα, όμως, έδειξαν ότι οι «φανατισμένοι» αυτοί «Μακεδόνες» είναι 5.745 άνθρωποι.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria