ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ - Του Πάνου Κρίκη - OlaDeka

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ – Του Πάνου Κρίκη

Πολλοί γνωστοί και φίλοι με ρωτούν να προσδιορίσω τα πολιτικά και κοινωνικά αίτια των μεγάλων ποσοστών που έλαβαν στις πρόσφατες Ευρωεκλογές η «ΕΛΙΑ» και το «ΠΟΤΑΜΙ». Ευχαρίστως ανταποκρίνομαι στην πρόκληση και δίδω την απάντηση.
Ε  Π  Ι  Γ  Ρ  Α  Μ  Μ  Α  Τ  Ι  Κ  Α

Α΄  «Ε Λ Ι Α»
ΠΟΣΟΣΤΟ   8% 
Η «ΕΛΙΑ» – διάβαζε Πα.Σο.Κ. –, συμμετέχει στην σημερινή κυβέρνηση με Αντιπρόεδρο τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και άλλα στελέχη σε υπουργικούς θώκους και άλλα υψηλά αξιώματα. Ως εκ τούτου μετέχει στη νομή της εξουσίας, την νέμεται, απολαμβάνει τα ωφελήματα (ηθικά και υλικά), την χρησιμοποιεί προς όφελός της και ελέγχει κρατικούς μηχανισμούς και τομείς. Στελέχη της «ΕΛΙΑΣ» (Πα.Σο.Κ.), έχουν αναλάβει ως Διοικητές πολλών Νοσοκομείων της χώρας, είναι Προϊστάμενοι Δ.Ο.Υ. (Εφοριών), και ελέγχουν μεγάλο μέρος των τριών βαθμίδων της Δημόσιας Εκπαίδευσης.  
Όλος αυτός ο κομματικός μηχανισμός, όλο το κομματικό, πολιτικό, κομματοκρατικό διοικητικό σύστημα και όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που νέμονται και ασκούν την οιανδήποτε εξουσία, δούλεψαν ενεργητικά και με μεγάλο ζήλο υπέρ της «ΕΛΙΑΣ». Επομένως, το 8% που πήρε η «ΕΛΙΑ» στις πρόσφατες Ευρωεκλογές δεν πρέπει να προκαλεί καμιά απολύτως έκπληξη.
Β΄  ΤΟ «ΠΟΤΑΜΙ» ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΟΣΟΣΤΟ   6,6 %
Για όσους έχουν βαθιά γνώση των πολιτικών, κοινωνικών και άλλων θεμάτων της χώρας και όλων των δραστηριοτήτων και διαδραματιζομένων στην πολύπαθη και χειμαζόμενη αυτή χώρα και με τα διαπλεκόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δεν αποτέλεσε ξάφνιασμα η κάθοδος του Σταύρου Θεοδωράκη στην πολιτική κονίστρα της χώρας. Η ίδρυση του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» δεν προήλθε από το τίποτα, από παρθενογένεση. Έγινε για να ανακόψει την άνοδο του Συ.Ριζ.Α. και ως παρεμβολή μεταξύ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και Μ.Μ.Ε. Είναι γνωστό ό,τι κάποτε τα μεγάλα δημοσιογραφικά συγκροτήματα – π.χ. συγκρότημα Λαμπράκη –, ανέβαζε και έριχνε κυβερνήσεις. 
Σήμερα, εκτός από την καθοριστική διαμόρφωση της Κοινής Γνώμης, αποφάσισαν να διαδραματίσουν και σημαντικό ρόλο και στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της Ελλάδος. Ο Θεοδωράκης ήταν και είναι παιδί του συστήματος, παιδί των Μίντια και μάλιστα του Mega Channel. Οι βαρόνοι των Τηλεοπτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, μπήκαν πλέον επιθετικά στο πολιτικό παιχνίδι και προώθησαν σε επίκαιρες θέσεις της πολιτικής πολλούς δημοσιογράφους και στην Ευρωβουλή τους Μανώλη Καψή, την Μαρία Σπυράκη.

Αυτά είναι τα αίτια της «δυναμικής» του Σταύρου Θεοδωράκη.  
ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΡΙΚΗ
ΙΟΥΝΗΣ 2014
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria