ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΧΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Αρχική » Διάφορα » ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΧΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΧΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Διάβασα το παρακατω άρθρο σύμφωνα με το οποίο ΑΝ κατάλαβα καλά, όσοι πήραν από το κοινωνικό μέρισμα
θα δικαιούνται να πάρουν δωρεάν ιντερνετ ΚΑΙ  κάποιο κουπόνι έκπτωσης για εξοπλισμό (αυτό νομίζω είναι πιο σημαντικό)

Αν διαβάσετε καλά όμως ΔΕΝ είναι μέσα η περιφέρεια δυτικής μακεδονιάς, γιατί ούτε ανεργία έχουμε εμείς ούτε κρίση….
Αλλά δεν πειράζει, εμας αντιπροσωπεύουν

άξια οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι μας …..

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ NEWSIT:

Όποιος πήρε χρήματα από το κοινωνικό μέρισμα δικαιούται και δωρεάν internet – Ποιες θα είναι οι δυνατότητες 

Οι δικαιούχοι θα έχουν και τον βασικό εξοπλισμό πρόσβασης και εκπαίδευση χρήσης υπολογιστών
– Η παροχή του internet αυτή θα αφορά οκτώ περιφέρειες της χώρας – Εξαιρείται η Αττική
– Ο βασικός εξοπλισμός για τους δικαιούχους μπορεί να αφορά εκτός από PC και Tablet
– H δωρεάν σύνδεση αναμένεται να ξεκινήσει από τον Ιούλιο

Δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο για 12 μήνες, απόκτηση βασικού εξοπλισμού πρόσβασης σε αυτό και εκπαίδευση για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, θα μπορούν να έχουν από τον επόμενο μήνα (Ιούλιο) οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος σε οκτώ περιφέρειες της χώρας.

Πρόκειται για μία νέα δράση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «για την ψηφιακή αλληλεγγύη» και αφορά όλες τις οικογένειες- νοικοκυριά που δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

Με απλές διαδικασίες και τη χρήση ενός κουπονιού «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» που θα ανταλλάσσεται σε όποια από τις επιχειρήσεις συνεργαστούν με τη δράση, οι δικαιούχοι θα έχουν τις εξής δυνατότητες:

– Να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεσή τους στο διαδίκτυο για 12 μήνες.

– Να αποκτήσουν βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και εξοικείωσης με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (PC ή Tablet).

– Να εκπαιδευτούν, στον χώρο τους, στη βασική χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του διαδικτύου από πιστοποιημένους εκπαιδευτές σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Σύμφωνα με τον γγ Τηλεπικοινωνιών, Ταχυδρομείων και Ψηφιακής Σύγκλισης, Μεν. Δασκαλάκη, η δράση προβλέπεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της «Ψηφιακής Στρατηγικής 2014- 2020».

«Η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και η βασική γνώση για την αξιοποίησή του, αποτελεί σήμερα αγαθό που πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες. Οι ομάδες πληθυσμού που έχουν δεχθεί τις σοβαρότερες εισοδηματικές απώλειες, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, είναι αυτές που σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και κινδυνεύουν να καταστούν “ψηφιακά αναλφάβητες”» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

«Η μείωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ αυτών των ομάδων πληθυσμού και σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί βασική προτεραιότητα της κοινωνίας που θέλει να προχωρήσει μπροστά, δίνοντας ισότιμα ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες της» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια